2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Mums raksta: Kas notiek Līvānos ar bērnu rotaļu laukumiem?

Mums raksta: Kas notiek Līvānos ar bērnu rotaļu laukumiem?

Ar Radio1.lv sazinājās iedzīvotāju grupa, kas sociālajā vietnē Facebook ir reģistrējušies ar profilu “Kas notiek Līvānos?” un informēja, ka ir uzdoti jautājumi Līvānu novada pašvaldībai saistībā ar Bērnu rotaļu laukumiem, bet pašvaldība atbildi nav sniegusi. Iedzīvotāji lūdza atbildes meklēt sadarbībā ar Radio1.lv.

Līvānieši atgādina, ka pagājušajā gadā vairākos masu medijos izskanēja, ka rotaļu laukumi Līvānos neatbilst prasībām un ņemot vērā būtiskus traumu riskus, kas var apdraudēt bērnu veselību un dzīvību, tad Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pieprasījis ierobežot vairākus laukumus.

Līvānieši, interesējoties, kā būs šogad, vai rotaļu laukumi tiks remontēti un būs droši bērnu atpūtai, lūdza Radio1.lv, uzdot virkni jautājumu Līvānu novada domei. 
Redakcija ir saņēmusi Līvānu novada pašvaldības sniegtās atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem.

Iedzīvotāji: Vai šogad tiek plānota bērnu rotaļu laukumu pārbaude un remonts?

Līvānu novada dome: Lai iestājoties siltākam laikam, mazie līvānieši varētu droši spēlēties rotaļu laukumos, Līvānu pilsētas teritorijā izvietotie bērnu rotaļu laukumu elementi tiks apsekoti un pārbaudīti atkārtoti.

Iedzīvotāji: Cik daudz līdzekļu pašvaldība ir atvēlējusi 2024.gada budžetā bērnu
rotaļu laukumu apkopei un uzturēšanai?

Līvānu novada dome: Līvānu pilsētā 2024. gadā tiks uzstādīts jauns rotaļu laukums Kr. Valdemāra ielā 12, izmaksas 10 550 EUR.
Līdzekļi 2024.gada budžetā plānoti arī centrālā bērnu rotaļu laukuma “Pirātu kuģis” Domes ielā gumijas seguma uzklāšanai.

Iedzīvotāji: Vai pašvaldība ir novērsusi visas PTAC konstatētas neatbilstības, kas var apdraudēt bērnu veselību un dzīvību?

Līvānu novada dome: Līvānu novada pašvaldība regulāri sadarbojas ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru un veic centra norādītos pasākumus, lai nodrošinātu drošības prasības bērnu rotaļu laukumos. Prasībām neatbilstošie elementi tiek demontēti.

Iedzīvotāji: Kurš apsaimnieko bērnu rotaļu laukumus Līvānos un, kur iedzīvotājiem vērsties, ja tiek konstatētas nepilnības.

Līvānu novada dome: 2024. gada tiks organizēta un veikta tirgus izpēte Līvānu pilsētas teritorijā izvietoto rotaļu laukumu apsaimniekošanas nodrošināšanai - rotaļu laukumu uzraudzību pašvaldībā saskaņā ar normatīvo aktu prasībām veiks neatkarīgs uzņēmums, kuram ir izsniegts atbilstošs sertifikāts.

Iedzīvotāji: Vai pašvaldība šogad plāno uzlikt gumijas segumu Domes ielā esošajam
bērnu rotaļu laukumam?

Līvānu novada dome: 2024.gadā ir plānots uzlikt gumijas segumu rotaļu laukumam Domes ielā 3, Līvānos, budžetā ieplānotie līdzekļi – 55 144.16 EUR.

Foto: PTAC.2023.Vasara.

Komentāri (0-1/1)

  • Astma
    13.04.2024 18:19
    Mūsdienu bērni aizķersies, sasitīsies, bauros, pat, ja nokritīs uz matrača kurš stāv uz zemes. Kas tie par spēļu laukumiem, kur tikai šļūc uz pakaļas un bizo? Nekā attīstoša. Iejiet ar bērniem pastaigās un vērojiet putnus un kokus. Mēcieties koku nosaukumus. Brauciet ar velosipēdiem, ejiet pārgājienos! 55 000 gumijai!? Dies žēlīgais! Pabarojiet bērnus par to naudu!

Atstājiet komentāru