2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Mums raksta: Jēkabpilī pie tirdzniecības centriem arvien biežāk sastopami ubagi. Likums to neaizliedzot

Mums raksta: Jēkabpilī pie tirdzniecības centriem arvien biežāk sastopami ubagi. Likums to neaizliedzot

Iedzīvotāji informē, ka Jēkabpilī uzradušies ubagi, kas ubago naudu pie pilsētas lielveikaliem, jo īpaši iecienīts no pilsētas centra nomaļākais t/c AURA. Turklāt pēc iedzīvotāju domām tie nav vietējie jēkabpilieši, jo arī novērots, ka viņu darbošanos kāds uzrauga, kā iedzīvotāji norāda “saimnieks”. Tāpat viens no ubagiem, prasot naudu iztikai, rādījis invalīda apliecību, kas reģistrēta Cēsīs. Tā kā maz ir cilvēku, kas ubagu cepurē iemet naudu, iedzīvotājiem ir bažas par drošību, par iespējamo laupīšanu no šo personu puses. 

Radio1.lv šo jautājumu aktualizēja pašvaldības un vietējo mediju preses konferencē. 

Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers sacīja, ka nav normatīvo dokumentu, kas regulētu ubagošanas kārtību, likums to neaizliedz. Ja cilvēks kaut kādu iemeslu dēļ ubago, viņš to varot darīt, ja netraucē sabiedrisko kārtību. Savukārt, ja ubagotājs uzmācas garāmgājējiem, seko cilvēkiem, prasot naudu vai uzvedas agresīvi, tad iedzīvotāji aicināti saukt pašvaldības policiju. Tas arī vairākkārt ticis darīts, taču piebraucot pašvaldības policijas ekipāžai, ubagotāji aizbēgot. Uldis Skreivers piebilda, ka nav atļauts ubagošanā iesaistīt bērnus, tādos gadījumos likums paredz sodu. Viņš arī zināja teikt, ka, piemēram, Rīgas pašvaldība saistošajos noteikumos paredzējusi sodu arī tad, ja ubagošanā iesaistīti dzīvnieki.

 Jēkabpils novada pašvaldībā nav izstrādāti noteikumi, kas atļautu vai aizliegtu vai kā citādi regulētu ubagošanu. Taču pie saistošajiem noteikumiem, kuros varētu būtu iekļauts arī punkts par ubagošanu, tiekot strādāts.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
Attēlā: Ubago pie t/c AURA
Aculiecinieka foto

Komentāri (0-3/3)

  • Esam
    24.02.2024 22:25
    Deputātiem nevis jādomā par tautu, bet jāstrādā tautas labā, nevis jāstrādā uz savu kabatu! Bet nekas, gan samaksās par visu.
  • es
    24.02.2024 18:58
    Es gribētu uzzināt citu iedzīvotāju šī raksta lasītāju viedokli par raksta tēmu, par manu komentāru. Manai domai piekrītat vai nē?
  • es
    24.02.2024 18:52
    Pašvaldībai un valdībai vairāk jādomā par tautu, tad būs mazāk ubagu, bezpajumtnieku.

Atstājiet komentāru