2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils ugunsdzēsēji saukti dzēst degošu automašīnu, sodrējus skurstenī un kūlu

Jēkabpils ugunsdzēsēji saukti dzēst degošu automašīnu, sodrējus skurstenī un kūlu

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 22. marta plkst. 6.30 līdz 25. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 24 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums,

Piektdien no rīta Aldaunas ielā Jēkabpilī dega vieglās automašīnas motortelpa 1 m2 platībā. Sestdien VUGD saņēma izsaukumu uz  Jēkabpils novada Variešu pagastu, kur dega kūla 5000 m2 platībā, kā arī uz A.Pormaļa ielu Jēkabpilī, kur vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā.

Sestdien pusdeviņos no rīta VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastā stāvlaukumā un gar ceļa nomali ir iztecējusi degviela. Daļa degvielas savākta traukos, bet atlikusī – noklāta ar absorbentu un smiltīm. Notikuma vietā strādāja arī Valsts vides dienesta un pašvaldības pārstāvji.  

Plkst. 11.25 saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Salgales pagastu, kur dega neapdzīvotas vienstāva dzīvojamās mājas jumta konstrukcijas un starpstāvu pārsegums 120 m2 platībā. Plkst. 14.34 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz upi Lielupe Jelgavā, kurā atradās cilvēks, kas sauca pēc palīdzības. Izmantojot glābšanas dēli, ugunsdzēsēji glābēji piekļuva pie cilvēka un nogādāja viņu krastā, kur nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Lielajā ielā Jelgavā četrstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens 0,2 m2 platībā un Meiju ceļā Jelgavā piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī – 0,2 m2 platībā, Celtnieku ielā Tukumā dega kūla 200 m2 un 100 m2 platībā, Aizkraukles novada Aizkraukles pagastā dega kūla 100 m2 platībā, Bauskas novada Ceraukstes pagastā virszemes pagrabā dega atkritumi 16 m2 platībā. Jelgavas novada Vircavas pagastā trīsstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,5 m2 platībā.

Svētdien pēcpusdienā Dobeles novada Annenieku pagastā pēc vilciena un vieglās automašīnas sadursmes ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. 

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 141 izsaukumu – 50 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā uz divu meža un septiņu kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 66 uz glābšanas darbiem, bet 25 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru