2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī pakāpeniski pārtrauc apkures sezonu

Jēkabpilī pakāpeniski pārtrauc apkures sezonu

Iestājoties siltam laikam, Jēkabpilī pakāpeniski tiek pārtraukta apkures sezona. SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka otrdien siltumenerģijas padeve pēc iedzīvotāju lūguma pārtraukta deviņstāvu ēkām, ko apsaimnieko biedrība “Nameja nams”.

Savukārt parādu dēl par siltumenerģiju ceturtdien apkure pārtraukta ēkai Madonas ielā 53a, bet šodien siltumenerģijas padeve tiks atslēgta visam Ķieģeļu ielas mikrorajonam. Aleksandrs Karpenko piebilda, ka arī turpmākās dienas Jēkabpilī pakāpeniski tiks atslēgta apkure ēkām, kuru iemītnieki nav norēkinājušies par siltumenerģiju.

Tāpat arī pilsetā esot vairākas ēkas, kuru iemītnieki paši, pieņemot lēmumu, pēc savas iniciatīvas pārtrauc apkures sezonu. Tas esot iespējams un siltumtīkli faktu konstatē attālināti, vērojot ar interneta starpniecību siltumskaitītāju darbību un secinot, ka siltumenerģijas padeve pārtraukta. Tomēr gadījumos, kad pieņemts šāds lēmums, esot vēlams par to infomēt siltumtīklus, piebilda Karpenko.

Viņš arī sacīja, ka uzņēmums oficiāli apkures sezonu Jēkabpilī daudzdzīvokļu ēkām nepārtrauks, cik ilgi katrai ēkai saņemt siltumu, šis lēmums esot mājas iedzīvotāju kompetencē. Savukārt par apkures sezonas pārtraukšanu pasvaldības iestādēš, uzņēmumos un dzīvojamās mājās – rīkojumu izdod Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

Jēkabpilieši, sakot šo apkures sezonu SIA “Jēkabpils siltums” bija parādā 1,3 miljonus latu, patlaban parāda summa sarukusi līdz 1,2 miljoniem latu.

Sandra Mikanovska

Komentāri (0-1/1)

  • Zorro
    02.07.2018 18:15
    kapec pakapeniski? vai tie kas godigi maksaja visu ziemu ari tagat maksas ilgak un t.s vairak?)

Atstājiet komentāru