2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Par pirotehnisko pakalpojumu kontroli

Par pirotehnisko pakalpojumu kontroli

Valsts policijas Galvenā kārtības policijas pārvalde informē, ka atbilstoši Pirotehnisko izstrādājumu aprites likuma 6.panta pirmajai daļai komercdarbībai ar F2, F3 vai F4 kategorijas uguņošanas ierīcēm, T1 vai T2 kategorijas skatuves pirotehniskajiem izstrādājumiem vai to propelentiem fiziskajām un juridiskajām personām, arī ražotājiem, importētājiem un izplatītājiem, ir nepieciešama speciālā atļauja (licence). Speciālās atļaujas (licences) ir nepieciešamas arī lai sniegtu pirotehniskos pakalpojumus. Minētās speciālās atļaujas (licences) izsniedz, to darbību aptur vai tās anulē Valsts policija.

Ņemot vērā, ka katra gada nogalē tiek konstatēts salīdzinoši liels pirotehnisko pakalpojumu sniegšanas gadījumu skaits, vēršam uzmanību uz speciālo atļauju (licenču) nepieciešamību komersantiem, no kuriem tiek iepirkti šādi pakalpojumi. Minētais attiecināms uz gadījumiem, kad tiek organizētas svētku uguņošanas vai salūti.

Tāpat uzmanība ir vēršama uz to, ka atbilstoši Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likuma 10.panta otrās daļas 9.punktam pasākuma organizatora pienākums ir nodrošināt, lai pirotehniskie pakalpojumi pasākuma laikā tiktu sniegti normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Vides aizsardzības un

reģionālās attīstības ministrija

Atstājiet komentāru