2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils komunālo pakalpojumu uzņēmumi turpmāk iekasēs maksu par papīrformāta rēķiniem

Jēkabpils komunālo pakalpojumu uzņēmumi turpmāk iekasēs maksu par papīrformāta rēķiniem

Jēkabpils komunālo pakalpojumu uzņēmumi – SIA “JK namu pārvalde”, SIA “Pils rajona namu pārvalde”, un SIA “Jēkabpils pakalpojumi” - no septembra par izrakstītajiem un klientam nosūtītajam rēķiniem papīrformātā, iekasēs maksu. To darīs arī SIA “Jēkabpils siltums”, tikai ne no septembra, bet sākoties apkures sezonai.

Maksa, kas tiks iekasēta par papīra formāta rēķinu visos uzņēmumos noteikta 1,21 eiro ar PVN, izņemot SIA “Pils rajona namu pārvalde”, kur par šādu rēķinu būs jāmaksā 95 eirocenti.

Savukārt tiem, kas izteikuši vēlmi saņemt rēķinu e-pastā – elektroniski tie tiks piegādāti bez maksas. Tiek piedāvātas arī citas iespējas, kā rīkoties, lai nebūtu jāmaksā par papīrformāta rēķinu.

Rēķinam e-pastā pieteikusies vairāk nekā puse SIA “JK Namu pārvalde” klientu

Līdz augusta beigām SIA JK Namu pārvalde rēķina saņemšanai e-pastā pieteikusies vairāk nekā puse Namu pārvaldes klientu, informē uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece.

Viņa stāsta, ka no jūnija Namu pārvaldes klienti rēķinus savās pastkastītēs papīra formātā saņem aizlīmētās aploksnēs. Minēto prasību izpildīšana rada papildus izdevumus, tāpēc no 1.septembra šāda rēķinu saņemšana ir maksas pakalpojums, un klientam katrs Namu pārvaldes papīra formātā sagatavots rēķins būs par maksu. Tādēļ uzņēmums aicina arī tos klientus, kuri Namu pārvaldes rēķinus joprojām nesaņem elektroniski, izvērtēt iespēju pāriet tikai uz rēķinu saņemšanu e-pastā, kas tiek nodrošināta bez maksas. Par rēķinu papīra formātā būs jāmaksā oktobrī, saņemot rēķinu par septembri.

SIA “Pils rajona namu pārvalde” lielākā daļa klientu pieteikušies elektroniskajiem rēķiniem

SIA “Pils rajona namu pārvalde” no septembra par izrakstītajiem rēķiniem iekasēs maksu. Uzņēmuma pārstāvis Mārtiņš Gluhs informē, ka gandrīz lielākā daļa jeb visi klienti ir pieteikušies elektroniskajiem rēķiniem. Tie, kuriem rēķinu būs jāpiegādā papīrformātā esot apmēram desmit klienti un tiem rēķinus piegādās sētnieki.

SIA “Pils rajona namu pārvalde” ir noteikusi zemāku maksu, salīdzinot ar citiem komunālo pakalpojumu uzņēmumiem, par rēķinu piegādi. Šeit noteikti 95 eirocenti.

Elektroniskajiem rēķiniem pieteikušies 40% SIA “Jēkabpils pakalpojumi” klientu

No septembra SIA "Jēkabpils pakalpojumi" rēķinu saņemšana papīra formātā pastkastītē būs maksas pakalpojums. Uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Gādmane informē, ka maksa ieviesta, ņemot vērā Vispārīgās datu aizsardzības regulas prasības. Lai nodrošinātu klientu datu aizsardzību, rēķini klientiem tiek piegādāti aizlīmētās aploksnēs, un šo prasību izpildīšana rada papildu izdevumus, skaidroja Gādmane. Tāpēc no šodienas rēķinu saņemšana papīra formātā izmaksās 1,21 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Klientiem, kuri rēķinus saņem e-pastā, izmaiņas nav gaidāmas. Elektronisko rēķinu saņemšanai vasaras laikā pieteikušies jau vārāk nekā 3000 klientu, kas ir apmēram 40% no kopējā "Jēkabpils pakalpojumu" klientu skaita.

Lai pietiktu elektronisko rēķinu saņemšanu, lūdzam zvanīt pa telefonu 65237660, vai rakstīt pieteikumu e-pastā jekpak@jekpak.lv Tā pat iedzīvotājiem iespēja pieteikties rēķinu saņemšanai elektroniski ir mājaslapā www.jekabpils-pakalpojumi.lv/kontakti , vai klātienē Zemgales ielā 24/1.

SIA “Jēkabpils ūdens” aicina klientus pieteikties ērtākai rēķinu saņemšanai

No septembra arī SIA “Jēkabpils ūdens” maina esošo rēķinu piegādes kārtību, proti, turpmāk par papīra formā piegādātu rēķinu uz klienta pastkastīti tiks iekasēts 1,21 euro, informē uzņēmuma referente Elīna Serkova. Izmaiņas noteiktas sakarā ar Vispārējās datu regulas ieviešanu, kas pakalpojumu sniedzējam uzliek jaunas prasības klienta datu neizpaušanā. Lai uzņēmums varētu izpildīt regulas uzliktās prasības un klientam radītu iespēju lieki neizdot naudu par drukātu rēķinu, jau šobrīd tiek piedāvāta rēķina saņemšana elektroniskā formā klienta e-pastā, kā arī iespēja norēķināties pēc abonenta grāmatiņā fiksētās informācijas.

SIA “Jēkabpils ūdens” valdes loceklis Mihails Aleksejevs atzīst, ka uzņēmums, domājot par klientu ērtībām, nodrošina iespēju maksājumus bez komisijas maksas veikt SIA “Jēkabpils ūdens” kasē Jaunā ielā 60. Perspektīvā tiek domāts arī par citām iespējām norēķināties par pakalpojumu klientam ērtākā veidā.

Lai klientam nevajadzētu maksāt par drukātā rēķina saņemšanu, SIA “Jēkabpils ūdens” aicina pieteikties elektroniskajam rēķinam. Pieteikties var elektroniski, kā arī klātienē. Lai pieteiktos elektroniski jāatver mājas lapa www.jekabpilsudens.lv un sākumlapas kreisajā pusē pie aicinājuma “Pieteikties e-rēķinam” jānospiež uz uzraksta “Iesniegt”. Tad atvērsies anketa, kura jāaizpilda un anketas apakšā vēlreiz jānospiež “Iesniegt”. Vai arī brīvā formā uzrakstītu, parakstītu un ieskanētu iesniegumu nosūta uz e-pastu sarmite.cielava@jekabpilsudens.lv. Lai pieteiktos rēķinam klātienē ir jāierodas SIA “Jēkabpils ūdens” klientu apkalpošanas daļā (Jaunā ielā 60) un jāaizpilda pieteikums papīra formātā.

SIA “Jēkabpils ūdens” piedāvā arī iegādāties abonentu grāmatiņu. Lai to saņemtu jādodas uz SIA “Jēkabpils ūdens” klientu apkalpošanas daļu (Jaunā ielā 60) un jāaizpilda pieteikums papīra formātā. Pēc pieteikuma iesniegšanas uzņēmuma kasē jāsamaksā 0,62 eiro par grāmatiņas saņemšanu. Ik mēnesi klients fiksē skaitītāja rādījumus abonentu grāmatiņā, kā arī aprēķina maksu pēc tarifa un veic norēķinus sev ērtākā veidā. Ja klientam rodas šaubas par apmaksājamās summas pareizību, jāsazinās ar klientu daļu.

SIA “Jēkabpils ūdens” vērš uzmanību, ka pie jebkura no izvēlētājiem rēķina saņemšanas veidiem klientam jāturpina ik mēnesi ziņot skaitītāja rādījumi.

Ja klientam radušies kādi jautājumi par norēķiniem ar SIA “Jēkabpils ūdens”, aicina sazināties ar Klientu apkalpošanas daļu pa tālruņiem 65232340 un 29286891.

SIA “Jēkabpils siltums” maksu par papīrformāta rēķiniem iekasēs sākoties apkures sezonai

SIA “Jēkabpils siltums” maksu par papīrformātā piegādātiem rēķiniem no klientiem iekasēs, sākoties apkures sezonai. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko teic, ka pirmie papīrformāta rēķini tiks izsūtīti novembrīī par saņemto siltumu oktobrī. Arī par saņemto rēķinu no SIA “Jēkabpils siltums” būs jāmaksā 1,21 eiro ieskaitot PVN. Aleksandrs Karpenko piebilda, ka klienti joprojām aicināti pieteikties elektroniskajiem rēķiniem, turklāt ir iespēja vienuviet pieteikties elektronisko rēķinu saņemšanai no visiem komunālo pakalpojumu uzņēmumiem. Tie, kuriem šāda kārtība sagādā neērtības var vērsties pēc palīdzības pie nevalstiskajām organizācijām.

Jau ziņots, ka jēkabpiliešiem ir pieejams vienots pieteikums par elektronisko rēķinu saņemšanu no SIA JK Namu pārvalde, SIA “Jēkabpils siltums” un SIA “Jēkabpils pakalpojumi” (SIA "Jēkabpils ūdens" elektroniskajam rēķinam var pieteikties mājaslapā www.jekabpilsudens.lv). Klients var vienā vietā pieteikties e-rēķina saņemšanai, tādējādi ietaupot laiku, vēršoties katrā iestādē atsevišķi. Pieteikumu var aizpildīt, ierodoties jebkurā no trim minētajām kapitālsabiedrībām, vai arī ww.jknp.lv.

Tiem, kuri neorientējas elektroniskajā vidē un kuriem mājās nav datora ar interneta pieslēgumu, palīdzību sniedz Jēkabpils NVO Resursu centrs un Jēkabpils pensionāru biedrība “Sasaiste”. Atsaucīgi darbinieki palīdz izveidot e-pastu, uzrakstīt pieteikumu elektroniskā rēķina saņemšanai un izdrukāt no e-pasta rēķinu, kas nepieciešams, lai uzrādītu bankā, veicot maksājumu, un atbild uz jūsu jautājumiem. Jēkabpils NVO Resursu centra birojs atrodas Brīvības ielā 45, 2.stāvā, tālr. 29449622, darbojas katru darba dienu no plkst.9 līdz 18. Var vērsties arī dienas centrā "Kopā būt", kas ir Resursu centra struktūrvienība, Jaunajā ielā 39i, Jēkabpilī, darba dienās no plkst.9.00 līdz 16.00, tālr.26334547. Arī Jēkabpils pensionāru biedrību “Sasaiste” atradīsiet Jaunajā ielā 39i (darba laiks darbdienās no plkst.10 līdz 15, tālr.29213698, Biruta Jemeļjanova).