2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī norisinājās Latvijas Būvinženieru savienības izbraukuma valdes sēde

ēkabpilī notika Latvijas Būvinženieru savienības izbraukuma valdes sēde. To atklāja Latvijas Būvinženieru savienības valdes loceklis Mārtiņš Straume un domes priekšsēdētāja vietniece sociālos jautājumos Līga Kļaviņa. Pasākumā piedalījās Latvijas Būvinženieru savienības valdes locekļi, Jēkabpils pilsētas pašvaldības vadība un atbildīgie darbinieki, kā arī vairāku būvfirmu pārstāvji. Jēkabpils dome no būvniekiem dāvanā saņēma fotoalbumu par skaistākajiem Eiropas tiltiem ar vēlējumu, lai nākamajā fotoalbumā būtu arī jaunais tilts pār Daugavu, ko plāno būvēt tuvāko gadu laikā. Tāpat arī pašvaldībai tika pasniegti jaunākie būvcniecības žurnāla numuri.

Sēdē informāciju par būvniecības aktivitātēm Jēkabpilī un ieceru realizācijas problēmām sniedza Jēkabpils pilsētas Būvvaldes vadītāja Inga Līce Vilciņa. Viņa arī pastāstīja par būvniecības plusiem un mīnusiem pilsētā, iepazīstināja ar pilsētas pēdējo gadu jaunbūvcēm un nākotnes iecerēm.

Sēdē informēja par būvniecības nozares nodrošinājumu ar būvspeciālistiem – projektētājiem, būvdarbu vadītājiem un būvuzraugiem, par gaidāmajām izmaiņām būvspeciālistu sertificēšanā, kā arī citi jautājumi.

Sēdes noslēgumā notika divu objektu apskate - “Krustpils pils A daļas un fasādes atjaunošana. Krustpils pils pagalma atjaunošana, strūklakas un dārza pārbūve Rīgas ielā 216B, Jēkabpilī” un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas stadiona pārbūve.

Foto: sandra Mikanovska un Jānis Lācis/jekabpils.lv