2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

SIA “Jēkabpils siltums” pirmie mīnusi problēmas nesagādā

SIA “Jēkabpils siltums” pirmie mīnusi problēmas nesagādā

SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko informē, ka pirmie mīnusi pilsētas katlumājām un siltumtrasēm problēmas nav sagādājuši, arī kurināmais tiek piegādāts operatīvi vajadzīgajā daudzumā.

Nelielas škeldas rezerves, divu triju nedēļu darbam katlumājām, veidojam tikai apkures sezonas sākumā. Patlaban biomasu piegādā operatīvi ar rezervi vienai pusotrai dienai. Visas pilsētas katlumājas, izņemot Ķieģeļu ielas mikrorajonu, kur tik izmantota gāze, strādā ar šķeldu,” saka Aleksandrs Karpenko.

Viņš piebilst, ka ziema, kāda tā ir tagad, ir ideāla Latvijas klimatam, kad naktī gaiss atdziest līdz -10;-15 grādiem, bet dienā turas ap -5;-7 grādi. Ja arī turpmākā ziema būšot tāda, kāds ir tās sākums, tad siltumtīklu klientiem lieli rēķini par apkuri neesot gaidāmi.

Jau ziņots, ka SIA “Jēkabpils siltums” novembra vidū sāka siltumapgādes pārvades un sadales sistēmas efektivitātes paaugstināšanas projektu Tvaika ielas rtajonā. Projektu īsteno, lai  paaugstinātu siltumenerģijas apgādes sistēmu efektivitāti. Tāpat arī vēstīts, ka SIA “Jēkabpils siltums” ir parakstījusi līgumu ar CFLA (Centrālā finanšu un līgumu aģentūru) par Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanu Jēkabpilī, Tvaika ielas rajonā.

Projeka gaitā iecerēts veikt Jēkabpils, Tvaika ielas rajona siltumapgādes pārvades un sadales sistēmas rekonstrukciju, kas paredz - aizstāt esošās virszemes trases un pazemes siltumtrases dzelzsbetonu kanālos ar bezkanāla izpildījumā izbūvētām pazemes trasēm ar 2. sērijas rūpnieciski izolētām siltumtīklu caurulēm. Šī projekta rezultātā Jēkabpils iegūst 1471 m rekonstruēto siltumtrašu, no kurām 798 m tiks izbūvētas pa esošo vietu un 673 m pa jaunu vietu, iznesot siltumtīklus no privātiem zemesgabaliem un aizvietojot vecos posmus.

Projekta kopējie izdevumi: 1 801 851,60 eiro.

Atstājiet komentāru