2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Valsts arhīva ēku Rīgā par 3,38 miljoniem eiro atjaunos Jēkabpils uzņēmums "LC būve"

Valsts arhīva ēku Rīgā par 3,38 miljoniem eiro atjaunos Jēkabpils uzņēmums "LC būve"

Latvijas Nacionālā arhīva struktūrvienības Latvijas Valsts arhīva filiāles ēkas Skandu ielā 14, Rīgā, energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus par 3,38 miljoniem eiro veiks Jēkabpils uzņēmums SIA "LC būve", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Jau ziņots, ka SIA "LC Būve" ir uzņēmums, kas veic Jēkabpils multifunkcionālās halles būvniecību.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinātajā iepirkumā piedalījās četri pretendenti, bet par uzvarētāju atzīta "LC būve", kuras piedāvātā līgumcena ir 2 794 190 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 3 380 970 ar PVN.

Iepirkums paredz būvprojekta izstrādi, autoruzraudzību un būvdarbu veikšanu, jo tika organizēts pēc "projektēt un būvēt" principa. VNĪ mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību iepirkuma uzvarētājs "LC būve" plāno nodot apakšuzņēmējam SIA "Baltex Group" un šie pakalpojumi veidos 17,85% no kopējās līguma summas.
Aģentūra LETA jau ziņoja, ka VNĪ Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) programmas "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts ēkās" ietvaros organizē sešu energoefektivitātes projektu īstenošanu ar kopējo finansējumu 12,1 miljons eiro bez PVN jeb 14,64 miljoni eiro ar PVN.

Energoefektivitātes projekti tiek īstenoti šādās ēkās: Smilšu iela 1, Rīgā (ēkas lietotājs - Finanšu ministrija); Z.A.Meierovica prospekts 31, Jūrmalā (Valsts prezidenta kanceleja); Kandavas iela 2a, Daugavpilī (Daugavpils mūzikas vidusskola); Skandu iela 14, Rīgā (Latvijas Valsts arhīvs); Brīvības bulvāris 36, Rīgā (Ministru kabinets, Tieslietu ministrija); Jūras iela 34, Ventspils, (Prokuratūra, Valsts zemes dienests, Tiesu administrācija) - šis projekts noslēdzās 2017.gada septembrī. Pārējos piecus projektus plānots īstenot līdz 2021.gadam.

Šiem energoefektivitātes projektiem VNĪ izvēlējies organizēt "projektēt un būvēt" iepirkumu, kas paredz vienlaikus organizēt iepirkuma procedūru būvprojekta izstrādei, autoruzraudzībai un būvdarbiem. "Projektēt un būvēt" būvniecības veids paredz vienu atbildīgo personu gan par projektēšanu, gan būvniecību, tādējādi mazinot riskus, kas saistīti ar projektētāja, būvuzņēmēja un pasūtītāja strīdiem. Tas arī ļauj saīsināt būvniecības laiku, jo nav pārrāvuma posms starp projektēšanu un būvdarbiem, norādīja VNĪ.

Jēkabpils būvfirmas "LC būve" apgrozījums 2017.gadā bija 6,21 miljons eiro, bet peļņa - 24 738 eiro. "LC būve" kapitāldaļu lielākais turētājs ir Dainis Dzērvītis (79,65%), bet pārējās daļas pieder vēl 21 personai.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru