2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Lai kompensētu siltumenerģijas izmaksas, paredzēts būtiski paaugstināt maksu par apkuri Jēkabpilī, Pils rajonā

Lai kompensētu siltumenerģijas izmaksas, paredzēts būtiski paaugstināt maksu par apkuri Jēkabpilī, Pils rajonā

Jēkabpils domes deputāti Finanšu komitejas sēdē atbalstīja lēmuma projektu, kas paredz būtiski paaugstināt maksu par apkuri Jēkabpilī Pils rajonā.

Kā zināms šajā mikrorajonā daudzdzīvokļu mājām siltumenerģiju piegādā Pils rajona namu pārvalde un maksa par apkuri šeit līdz šim bijusi zemāka nekā citviet pilsētā, saskaņā ar 2011.gadā apstiprināto tarifu, proti, 50,33 eiro bez PVN par megavatstundu. Tikmēr pārējos pilsētas mikrorajonos iedzīvotājiem viena megavatstunda šobrīd izmaksā 54,22 eiro bez PVN. Tarifu Pils rajona namu pārvaldei var apstiprināt Jēkabpils dome un nav nepieciešams tos iesniegt apstiprināšanai Sabiedrisko pakalpojumui regulatoram, jo katlumājas jauda gadā nepārsniedz 5 tūkstoši megavatstundas. Maksa par apkuri Pils rajonā nav mainījusies astoņus gadus, lai kompensētu siltumenerģijas izmaksu pieaugumu, SIA “Pils rajona namu pārvalde”, iesniedzot pašvaldībai aprēķinus, lūdz tarifus paaugstināt līdz 57,09 eiro par megavatstundu bez PVN. Līdz ar to apkures izmaksas Jēkabpilī, Pils rajonā pieaugs par 6,76 eiro par megavatstundu un būs dārgākas par nepilniem trim eiro, kā citos Jēkabpils mikrorajonos, kur apkuri nodrošina SIA “Jēkabpils siltums”. Deputāti šo lēmumu projektu atbalstīja. Gala lēmums jāpieņem pēc nedēļas domes sēdē.

Sarunā ar Radio1.lv SIA “Pils rajona namu pārvaldes” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Gluhs, komentējot tarifu paaugstināšanu un to, ka tie pēc apstiprināšanas būs augstāki kā citviet pilsētā, sacīja, ka viņa prognoze ir tāda, ka arī SIA “Jēkabpils siltums” būs spiests pārskatīt tarifus, ja kurināmā materiāla izmaksas nekritīsies. Mārtiņš Gluhs norādīja, ka šobrīd Jēkabpilī ir vienas no zemākajām apkures izmaksām valstī. Taču kurināmā materiāla cenas turpina pieaugt un uzņēmumam nebūs cita risinājuma, kā pārskatīt tarifus. Mārtiņš Gluhs salīdzināja, ka kopš 2011.gada, kad tika apstiprināti apkures tarifi Pils rajonā, kurināmā izmaksas pieaugušas par 33 līdz 39 procentiem, malkai cena cēlusies par ceturtdaļu, bet šķeldai par trešdaļu.

Atstājiet komentāru