2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils pilsētas pašvaldības autoparka remontiem un degvielas iegādei budžetā atvēlēti 141 700 eiro

Jēkabpils pilsētas pašvaldības autoparka remontiem un degvielas iegādei budžetā atvēlēti 141 700 eiro

Jēkabpils pilsētas domes autoparkā ir 39 transporta vienības, kuras izmanto pašvaldības administrācija un iestādes. Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis informē, ka uzskaitē ir četri pasažieru autobusi, pieci deviņvietīgi mikroautobusi, 19 vieglās automašīnas, divi kravas furgoni, divi traktori, divi kvadracikli un viens sniega motocikls. Vecākais autoparka transporta līdzeklis ir 1993.gada izlaiduma, bet jaunākais 2017.gada.

Guntars Gogulis sacīja, ka pasažieru autobusus, kas atrodas sporta centra rīcībā, izmanto sporta un kultūras iestādes komandu un kolektīvu pārvadājumiem un autobusi ir tās transporta vienības, kas gadā patērējot vislielāko degvielas daudzumu. Sporta centra rīcībā ir arī abi kvadracikli un sniega motocikls, kas paredzēti Radžu ūdenskrātuves apsaimniekošanai. Šim nolūkam paredzētas arī sporta centra pārziņā esošās divas motorlaivas. Pašvaldības autoparkā esošās divas traktorvienības atrodas Jēkabpils valsts ģimnāzijas rīcībā un ir paredzēti stadiona uzturēšanai. Vienu no traktoriem – T25 pērn mēģināja pārdod izsolē, bet tas neesot izdevies, izsoles uzvarētājs no pirkuma atteicies. Guntars Gogulis piebilda, ka šī traktora pārdošana joprojām esot aktuāla un pie šī jautājuma pašvaldība atgriezīsies. Guntars Gogulis informēja, ka pašvaldības rīcībā ir arī vairāki zāles pļāvēji, motorzāģi un trimmeri.

Jēkabpils domes autoparka vajadzībām degvielas iegādei budžetā ir atvēlēti 97 000 eiro. Līgums par degvielas piegādi saskaņā ar iepirkumu noslēgts ar SIA “Viada Baltija”. Savukārt šī autoparka tehnikas apkopei un remontdarbiem budžetā atvēlēti 44 700 eiro. Jēkabpils domei piederošo transportu, saskaņā ar iepirkumu remontē, pašvaldības deputātam Andrejam Gavrilovam (Saskaņa) piederošais SIA  “Erbaur group” autoserviss.

Guntars Gogulis komentē, ka degvielai un auto remontiem atvēlētie līdzekļi ir kontrolskaitlis un nereti, vadoties pēc vajadzības, tiekot izlietots mazāk līdzekļu. Viņš atzinīgi vērtēja sadarbību ar Erbauer group autoservisu, jo šeit pirms auto remonta speciālisti sniedzot transportlīdzekļa novērtējumu, lai saprastu vai remonts neizmaksā vairāk kā šīs transporta vienības vērtība. Pateicoties servisa ieteikumam pašvaldība pērn  no Jēkabpils 3.vidusskolai piederošā auto, kur remontos bijis jāiztērē vairāk naudas nekā bijusi šīs automašīnas tirgus vērtība. Šis auto pārdots. Šobrīd līdzīga situācija esot ar vienu no pašvaldības policijai piederošo netrafarēto auto. Tāpēc šogad budžetā atvēlēti 24 000 eiro jauna auto iegādei pašvaldības policijas vajadzībām. Guntars Gogulis uzsvēra, ka patlaban tiekot meklēts atbilstošs lietots auto ar nepieciešamo aprīkojumu, ja izdosies tādu atrast jauns netiks pirkts, iegādāsies lietotu auto.

Izpilddirektors norādīja, ka ir problēmas ar bērnudārzu rīcībā esošu autotransport, kas pārvadā pārtiku. Arī šis auto esot gana nolietots un nepieciešams iegādāties jaunu. Taču patlaban tas savests darba kārtībā un šogad tā nomaiņa nav paredzēta.  

Guntars Gogulis piebilda, ka pašvaldība nepārtraukti monitorē situāciju pašvaldības autoparkā, lai transporta līdzekļu ekspluatācija un uzturēšana būtu ekonomiski izdevīga.

Komentāri (0-1/1)

  • Ļoti interesanti
    05.03.2019 12:55
    Jēkabpils domei piederošo transportu, saskaņā ar iepirkumu remontē, pašvaldības deputātam Andrejam Gavrilovam (Saskaņa) piederošais SIA “Erbaur group” autoserviss.

    Nu protams, labākais serviss Jēkabpilī.

Atstājiet komentāru