2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī bez maksas dalīs zirga gaļas konservus

Jēkabpilī bez maksas dalīs zirga gaļas konservus

Šodien katram Latvijas iedzīvotājam ir iespēja par velti saņemt vienu zirga gaļas konservu kārbu, ko ražojis vietējais gaļas pārstrādes uzņēmums SIA "Kurši jūrā”.

 

Kā portālam Radio1.lv norādīja uzņēmuma pārstāvji, konservi "Civilā kvalitāte" tiks izdalīti par brīvu, jo Lietuvas un Igaunijas tirgiem paredzētā krava radījusi domstarpības ar kaimiņvalstu veterinārās uzraudzības dienestu. 

 

"Partijā bija vairāk nekā divi miljoni kārbu, un tajās it kā esot atrasta liellopu gaļa, kas, protams, ir pilnīgs absurds. Tā kā Lietuvā un Igaunijā ir ārkārtīgi augstas zirga gaļas kvalitātes prasības, visu partiju nāksies izņemt no tirdzniecības," sacīja uzņēmuma vadītājs Auziņš.

 

Tāpat viņš atgādināja, ka zirga gaļa ir daudz veselīgāka nekā citu mājlopu gaļa, jo zirgs nekad nedzer saduļķotu vai netīru ūdeni un Latvijas laukos audzētie zirgi netiek arī piebaroti ar hormonu preparātiem, tādēļ to gaļa ir droši izmantojama pārtikā. 

 

Jēkabpilī zirga gaļas onservus dalīs stāvlaukumā pie Jēkabpils pilsētas domes, kur jau tagad izvietotas kastes ar konserviem, dalīšanu uzrauga domes dežurants. Lai saņemtu konservus, ikvienam cilvēkam jāuzrāda krāsota Lieldienu ola. 

 

Tāpat zirga gaļas konservus dalīs arī pie Krustpils kultūras nama, Jēkabpils Tautas nama, tirgus un Jēkabpils slimnīcas. Katrs varēs saņemt vienu vai vairākas konservu bundžas, atkarībā no uzrādīto olu skaita. Olas klienti varēs paši paurēt un apēst, bet to skaits tiks reģistrēts, lai pēc tam Jēkabpils domes Sabiedrisko attiecību nodaļa varētu apkopot akcijas rezultātus.

 

Tā kā šī ir vienreizēja akcija, tad turpināsies tikai šodien, 1.aprīlī. Konservus vēlams izņemt līdz pulksten 24.00.

 

Turpmāk zirga gaļas konservus regulāri varēs iegādāties arī lielveikalos Jēkabpilī. Auziņš pastāstīja: kaut arī zirgu Latvijā ir maz, produkcijas netrūkšot, jo uzņēmums turpmāk ierīkos arī jūras zirdziņu audzētavu, tādējādi dažādojot produkciju.

 

Vēsma Zirgaste 1.aprīlī

Atstājiet komentāru