2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2018. gada 28. decembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2018. gada 28. decembrī

Ziņas plkst. 7.00; 8.00; 9.00
Radio1 ziņās klausieties: Krievija radījusi jauni kodolraķeti, ASV prezidents plāno izvest amerikāņu karavīrus no Sīrijas, bet ASV drošības eksperi aicina palielināt ASV militāro klātbūtni Polijā.

Šodien 28. decembrī vārda dienas svin Inga, Ivita, Irvita un Ingeborga.
Pasaules un Latvijas vēsturē šī diena īpaša ar to, ka 1772.gadā miris Kurzemes-Zemgales hercogs Ernsts Johans Bīrons, 1894. gadā dzimis Latvijas šahists Hermanis Matisons, bet 1922. gadā dzimis ASV komiksu autors un uzņēmējs Stens Lī.

Turpinām ar aktuālo informāciju.

Krievijas radījusi jaunu virsskaņas kodolraķeti "Avangard", ko, saskaņā ar Kremļa pausto, nespējot apturēt neviena pasaules pretraķešu aizsardzības sistēma, jau nākamajā gadā tā tiks nodota armijas bruņojumā, pēc vakar notikušajiem raķetes testiem paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins. "Tā ir lieliska, brīnišķīga Jaungada dāvana valstij," uzsvēra Putins. Savukārt Aizsardzības ministrija izplatījusi raķetes palaišanas video. Paziņojumus par pastiprinātu bruņošanos Krievija izplatīja jau uzreiz pēc tam, kad ASV paziņoja par iespējamo izstāšanos no ASV un Krievijas kodollīguma.

ASV prezidents Donalds Tramps, ierodoties negaidītā vizītē Irākā, vakar paziņojis, ka Savienotās Valstis atsakās no pasaules policista lomas. Šī ir pirmā reize kopš ievēlēšanas prezidenta amatā, kad viņš apmeklējis amerikāņu karavīrus konflikta zonā. Vizīti Irākā Tramps izmantoja, lai attaisnotu savu norobežošanos no starptautiskajām aliansēm un lēmumu izvest amerikāņu karavīrus no Sīrijas. "Nav godīgi, ka visa nasta guļas uz mūsu pleciem," uzsvēra ASV prezidents. "Mēs vairs nevēlamies tikt izmantoti no to valstu puses, kas tikai mūs izmanto un izmanto mūsu lielisko armiju, lai sevi aizsargātu. Tās par to nemaksā, taču tām nāksies par to maksāt."

Amerikāņu drošības eksperti nākuši klajā ar aicinājumu palielināt ASV militāro klātbūtni Polijā, vēsta Polijas Radio. Atlantijas Padomes pētījuma autori norādījuši, ka "apņēmīgs Krievijas uzbrukums, īpaši negaidīts, relatīvi īsā laika periodā var sakaut šos uz priekšu izvirzītos NATO un ASV spēkus, pirms būs iespējams nosūtīt papildspēkus". Eksperti iesaka palielināt Polijā dislocēto kontingentu, "jo tās lielums un ģeogrāfiskais novietojums padara to par galveno placdarma teritoriju vairumam NATO centienu aizsargāt sabiedroto teritoriju trijās Baltijas valstīs". Ziņojums publiskots brīdī, kad Kongress izvērtē, vai Eiropā izvietoti pietiekami lieli ASV spēki, lai atturētu Krieviju, bet Pentagons izskata Varšavas piedāvājumu atvēlēt divus miljardus dolāru pastāvīgas ASV militārās bāzes uzturēšanai Polijas teritorijā.

Nespējot sakārtot finanšu sektoru, Latvija jutīs tālejošas sekas ar nopietnu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi, uzsvērts ārlietu ministra ikgadējā ziņojumā par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos 2018.gadā. Sadaļā par nelegālo finanšu plūsmu ierobežošanu norādīts, ka situācija Latvijas finanšu sektorā un panāktais progress pastiprināti tiek un arī nākotnē tiks vērtēts starptautiskajās organizācijās. Tāpat ziņojumā skaidrots, ka cīņa pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, terorisma finansēšanu un masveida iznīcināšanas ieroču izgatavošanas, glabāšanas, pārvietošanas, lietošanas un izplatīšanas finansēšanu ir starptautiskā miera un drošības apdraudējuma jautājums. Tas esot īpaši aktuāli laikā, kad notiek straujas pasaules ģeopolitikas izmaiņas.

Šodien tika sasaukta ārkārtas Daugavpils domes sēde, domes priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Dukšinska atlaišanai, informēja pilsētas domē. Lēmumprojektu par Dukšinska atlaišanu domē iesniedzis pilsētas mēra pirmais vietnieks Igors Prelatovs, kura atkāpšanos pagājušajā nedēļā pieprasīja Dukšinska pārstāvētā Latgales partija. Jautājums par neuzticības izteikšanu Prelatovam vēl nav skatīts, lai arī ceturtdien norisinājusies kārtēja domes sēde. Tāpat šis jautājums nav iekļauts šodienas ārkārtas sēdes darba kārtībā. Jau ziņots, ka KNAB 18.decembrī aizturēja bijušo Daugavpils mēru Rihardu Eigimu lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu, bet drīz pēc tam viņš tika atbrīvots.

Ziņas plkst. 10.00; 12.00; 13.00
Radio1 ziņās klausieties: Indonēziju satricina zemestrīce, ASV miris vecākais 2 pasaules kara veterāns, bet Latvijā nerimst diskusijas par tā saucamajiem “Čekas maisiem”.

Jau vēstījām, ka sestdien vulkāna izvirduma izraisīts cunami Indonēzijas Zunda šaurumā, skāra Sumatras salas dienvidu piekrasti un Javas rietumus un laupīja dzīvību vismaz 430 cilvēkiem. Šonakt Indonēziju satricinājusi 6,1 ballu stipra zemestrīce, bet pašlaik vēl nav pilnīgas informācijas par tās nodarītajiem postījumiem Indonēzijas austrumos, kā arī upuru skaitu.

Vakar 112 gadu vecumā miris vecākais ASV Otrā pasaules kara veterāns Ričards Overtons. Overtons bija vecumā no 30 līdz 40 gadiem, kad viņš kā brīvprātīgais sāka dienēt ASV armijā. Viņš bija Pērlharborā neilgi pēc Japānas uzbrukuma tai. Veterāns kā vienu no sava ilgā mūža noslēpumiem minēja cigāru smēķēšanu un viskija dzeršanu, un viņš to bieži darīja savas mājas verandā Ostinā.

Latvijas valsts ceļi informē, ka šodien apledojuma dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi uz vairākiem valsts uz reģionālās nozīmes autoceļiem, galvenokārt Latvijas Austrumu daļā. Ceļu uzturēšanas darbos pašlaik iesaistītas 94 brigādes, tomēr autovadītāji aicināti ievērot īpašu piesardzību pārvietojoties pa Tallinas šoseju, Vidzemes šoseju, Daugavpils šoseju, Rēzeknes šoseju, Grebņevas-Medumu šoseju. Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Krāslavas, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes, Valkas un Valmieras   apkārtnē. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Kopš bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu publiskošanas internetā Latvijas tiesās vērsušies vairāki cilvēki, kuri vēlas pierādīt savu nesadarbošanos ar VDK, pastāstīja Tiesu administrācijas pārstāve Ināra Makārova. Tiesu administrācijas pārstāve norādīja, ka tiesa sākotnēji ar šādu jautājumu izskatīšanu nenodarbojas, jo vispirms iedzīvotājiem ir jāvēršas prokuratūrā. Patlaban neviens pieteikums prokuratūrā vēl nav saņemts. Ta saucamo “Čekas maisu” publiskošana izsaukusi plašu rezonansi sociālo tīklu lietotāju vidū. Jau no aizvadītās ceturtdienas sociālajās lietotnēs Facebook un Twitter masveidā tiek publicētas VDK aģentu kartītes ar Latvijas sabiedrībā pazīstamu cilvēku vārdiem un nosodošiem komentāriem. Sociālo tīlu lietotāju vidū tiek pausts arī viedoklis par personas datu drošības neievērošanu, sakarā ar VDK kartīšu bezatbildīgu pārpublicēšanu.

Valsts Drošības Policija informējusi, ka beigušās visas pārbaudes saistībā ar 13.Saeimas, un nevienā gadījumā netika konstatētas nozieguma pazīmes. Ņemot vērā minēto, Drošības Policija saistībā ar 6. oktobrī notikušajām vēlēšanām nav sākusi nevienu kriminālprocesu. Lielākā daļa signālu tika saņemti par atsevišķām iespējamām nepilnībām vēlēšanu norisē, kas pateicoties iedzīvotāju vērībai un dienesta aktivitātei tika novērsti. Kopumā par iespējamiem ar 13. Saeimas vēlēšanu norisi saistītiem pārkāpumiem un prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu tika saņemti 86 tā dēvētie signāli.

Bet Jēkabpilī gatavojas gada nogalei. Jau rīt Krustpils kultūras namā plkst. 18.00 cirka izrāde, kurā fantastikas filmu cienītājiem būs iespēja ieraudzīt arī transformeru, bet mierīgāko aktivitāšu baudītāji aicināti ampeklēt koncertu “Kluss starojums” svētdien plkst. 14.00 Krustpils Romas katoļu baznīcā. Vēl Jēkabpils pilsētas pašvaldība informē, ka Jaungada naktī Jēkabpilī tiks norīkoti papildreisi pilsētas autobusiem, kurus ikviens varēs izmantot bez maksas. Sīkāka informācija par papildreisiem www.radio1.lv.

Ziņas plkst. 11.00; 16.00. 
Turpmākajās minūtēs par aktuālo Riebiņu novadā.

Riebiņu novada dome turpina realizēt Lauku atbalsta dienesta apstiprināto projektu īstenošanu Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. – 2020. gadam pasākumā “Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” pašvaldības ceļu infrastruktūras uzlabošanai. Projektu mērķis – nodrošināt kvalitatīvas pārvietošanās iespējas novada iedzīvotājiem un citiem interesentiem, uzlabojot Riebiņu novada grants seguma autoceļu infrastruktūras stāvokli. Ņemot vērā to, ka autoceļu pārbūvei ir iestājušies nelabvēlīgi laika apstākļi, autoceļu pārbūve turpināsies 2019. gadā. Uzlabojoties laikapstākļiem autoceļu pārbūve tiks atsākta uz sekojošiem autoceļiem: Riebiņi-Kalnacki; Kliškova-Sededži-Stupāni; Soboļeva-Maltas Trūpi; Stabulnieki-Pastari; Teilāni-Grāvuļi-Straujupe; Rušonas pagasta Lauku iela

Saskaņā ar Riebiņu novada domes 2018. gada 11. decembra ārkārtas domes sēdes lēmumu, tika apstiprināti noteikumi par mutisku izsoli ar augšupejošu soli pašvaldības kustamās mantas pārdošanai. Izsolē tiek izsolīta Riebiņu novada domei piederošais automašīna LADA 4X4, Izsoles nosacītā sākumcena ir EUR 700.00 tajā skaitā PVN. Izsoles solis – EUR 50 no sākumcenas. Izsole notiks nākamā 10. janvārī Riebiņu novada domes kabinetā Nr. 14, Saules ielā 8, Riebiņos, plkst. 10.00. Vairāk informācijas Riebiņu novada mājaslapā.

Riebiņu vidusskolas folkloras kopai „Jumalāni” aizritējuši 25 gadi. Pirmie „Jumalāni” sen kļuvuši par pieaugušiem un patstāvīgiem ļaudīm. Bet jubilejas gadā folkloras kopā daudz jaunpienācēju, un par to liels gandarījums un arī liela cerība. Svinot jubileju, „Jumalāni” dziedāja, spēlēja, dancoja un stāstīja. Kā arī uzklausīja sveicienus un vēlējumus no koncerta viesiem: Riebiņu novada domes pārstāvjiem, Riebiņu novada KC folkloras kopas „Jumaļeņa”, Riebiņu novada centrālās bibliotēkas, senioru biedrības „Riebiņu varavīksne”. 

Kultūras pasākumi

29. decembrī plkst. 10.00 Riebiņu vidusskolas sporta zālē notiks Ziemassvētku volejbola turnīrs vīriešu komandām.
30. decembrī plkst. 19.00 Stabulnieku KN Vecgada koncerts un groziņballe kopā ar grupu “Ginc un Es”. Ieejas maksa uz balli – EUR 3.00.
No 3. decembra Riebiņu centrālajā bibliotēkā skatāma Riebiņu novada pirmskolas iestāžu audzēkņu rokdarbu izstāde “Mēs tavi bērni, Latvija!”, bet no 11. decembra skatāma izstāde “Manas bērnības eglītes rota”. Izstāde no eglīšu rotājumu kolekcijām.
Roberta Mūka muzejā skatāmas keramiķa Raivo Andersona darbu izstāde un mākslinieces Sarmītes Krasovskas izstādes “Sapņu ķērāji” un “Keramika”.


Ziņas apkopoja Gunta Ločmele.



Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Zatlers mudina Valsts prezidentu uzņemties vadošo lomu valdības veidošanas procesā; Jēkabpiliešus aicina Jauno gadu svinēt  Vecpilsētas laukumā ar gadumijas uguņošanu; un Jaunais gads sāksies ar lietu un sniegputeni.


Pašreizējā situācijā Valsts prezidentam būtu jāuzņemas vadošā loma valdības izveidošanas procesā, šorīt intervijā Latvijas Televīzijai pauda eksprezidents Valdis Zatlers. Viņš uzskata, ka, redzot partiju nespēju vienoties savā starpā, Valsts prezidentam jau mēnesi pēc Saeimas vēlēšanām vajadzēja pārņemt valdības veidošanas iniciatīvu savās rokās. Pēc viņa domām, divu iepriekš nominēto premjera amata kandidātu neveiksmes ir arī Valsts prezidenta neveiksmes.  Jau ziņots, ka lielāks progress valdības veidošanas sarunās no partiju puses varētu būt janvāra sākumā.


Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs par tirgošanos ar ietekmi ierosinājis Ģenerālprokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret uzņēmēju Jūliju Krūmiņu, uzņēmēju un bijušo basketbolistu Valdi Valteru un uzņēmēju Haraldu Balodi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. KNAB aģentūrai LETA nedz noliedza, nedz apstiporināja informāciju  par konkrēto personu saistību ar ierosināto lietu par tirgošanos ar ietekmi. Tikmēr uzņēmējs Krūmiņš aģentūrai LETA noliedza, ka būtu iesaistīts lietā par tirgošanos ar ietekmi. 

Jēkabpilī, Ledus ielā 5 ir sākti būvdarbi jauna lielveikala – “Lidl” - būvniecībai pilsētā. Informatīvais stends pie būvobjekta vēsta, ka darbus plānots pabeigt nākamā gada ceturtajā ceturksnī, kas nozīmē, ka 2019. gada nogalē, iespējams, pilsētā durvis vērs Vācijas zemo cenu veikalu ķēdes līderis “Lidl”. Jēkabpils mērs raivis ragainis sarunā ar Radio1 apstiprināja, ka šajā vietā sākta lielveikala būvniecība un pašvaldība šiem darbiem ir izsniegusi bvūvatļauju. Informatīvais stends pie būvobjekta vēsta, ka būvniecības ierosinātājs ir SIA “Lidl Latvija”, bet objektu būvēs SIA “Jēkabpils PMK”. Plašāk par lielveikala būvniecību lasiet portālā radio1.lv.

Turpinām ziņas
Naktī uz 1. janvāri jēkabpiliešus aicina doties uz Vecpilsētas laukumu, lai jau īsi pēc pusnakts, ap pulksten pusvieniem naktī, kopā nosvinētu Jaunā 2019. gada sākšanos. Pēc svētku uzrunas un uguņošanas Vecpilsētas laukumā ar skaistākajām simtgades dziesmām priecēs mūziķis, DJ Juris Neretnieks. Plkst. 1.00, uz Jaunā gada pirmo balli Jēkabpils Tautas namā aicina muzikālā apvienība “Piepilsēta” un DJ Kaspars Siliņš.

Tāpat kā Ziemassvētku, arī Jaunā gada brīvdienās Jēkabpilī pilsētas maršruta autobusi kursēs pēc svētdienas grafika. Savukārt Jaunā gada naktī no pl.23:45 līdz pl.1:45 pilsētā kursēs 5.maršruta autobuss. Pasažieri tiks pārvadāti bez maksas!

Un vēl par laika apstākļiem brīvdienās un gadumijā

Vecgada vakarā Latvijā gaidāms neliels sals, 1.janvārī gaiss iesils līdz pat +7 grādiem un sniegu nomainīs lietus, bet jau nākamajā diennaktī vētrains ziemeļrietumu vējš atnesīs aukstāku laiku un sniegputeni, prognozē "Global Forecast System" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sestdien un svētdien, 29. un 30.decembrī, laikapstākļi nemainīsies - gaidāmas apmākušās debesis, migla, neliels lietus un slapjš sniegs. Pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra būs -1..+5 grādi. 

Sagaidāms, ka Vecgada dienā daudzviet uzspīdēs saule un gaisa temperatūra noslīdēs nedaudz zem nulles, laiks būs pārsvarā sauss un pūtīs lēns vējš. Jaungada naktī no ziemeļrietumiem, visticamāk, virzīsies atmosfēras fronte ar nelielu sniegu un lietu. Iespējams, nakts pirmā puse paies bez būtiskiem nokrišņiem, bet sāks pastiprināties dienvidrietumu vējš, kas nesīs siltāku gaisu.

1.janvārī gaisa temperatūra pakāpsies līdz +2..+7 grādiem, gaidāms lietus un brāzmains rietumu, dienvidrietumu vējš. 2.janvāra naktī un rītā piekrastē prognozētas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 25 metriem sekundē. Gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles, daudzviet snigs un puteņos. Iespējams, nākamās nedēļas gaitā sals pārsniegs desmit grādus - vismaz valsts austrumos.


Radio1 dienas ziņu apskats pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties:Nespējot sakārtot finanšu sektoru, Latvija jutīs tālejošas sekas; Jaungada naktī Jēkabpilī kursēs bezmaksas pilsētas maršruta autobusi; un Gadumijā sinoptiķi prognozē mainīgus laika apstākļus.



Nespējot sakārtot finanšu sektoru, Latvija jutīs tālejošas sekas ar nopietnu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi, uzsvērts ārlietu ministra ikgadējā ziņojumā par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos 2018.gadā. Sadaļā par nelegālo finanšu plūsmu ierobežošanu norādīts, ka situācija Latvijas finanšu sektorā un panāktais progress pastiprināti tiek un arī nākotnē tiks vērtēts starptautiskajās organizācijās. Tāpat ziņojumā skaidrots, ka cīņa pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, terorisma finansēšanu un masveida iznīcināšanas ieroču izgatavošanas, glabāšanas, pārvietošanas, lietošanas un izplatīšanas finansēšanu ir starptautiskā miera un drošības apdraudējuma jautājums. Tas esot īpaši aktuāli laikā, kad notiek straujas pasaules ģeopolitikas izmaiņas.


Šodien tika sasaukta ārkārtas Daugavpils domes sēde, domes priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Dukšinska atlaišanai. Lēmumprojektu par Dukšinska atlaišanu domē iesniedzis pilsētas mēra pirmais vietnieks Igors Prelatovs, kura atkāpšanos pagājušajā nedēļā pieprasīja Dukšinska pārstāvētā Latgales partija. Jautājums par neuzticības izteikšanu Prelatovam vēl nav skatīts. Jau ziņots, ka KNAB 18.decembrī aizturēja bijušo Daugavpils mēru Rihardu Eigimu lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu, bet drīz pēc tam viņš tika atbrīvots.


Vakar 112 gadu vecumā miris vecākais ASV Otrā pasaules kara veterāns Ričards Overtons. Overtons bija vecumā no 30 līdz 40 gadiem, kad viņš kā brīvprātīgais sāka dienēt ASV armijā. Viņš bija Pērlharborā neilgi pēc Japānas uzbrukuma tai. Veterāns kā vienu no sava ilgā mūža noslēpumiem minēja cigāru smēķēšanu un viskija dzeršanu, un viņš to bieži darīja savas mājas verandā Ostinā.


Turpinām ziņas
Jēkabpilī, Ledus ielā 5 ir sākti būvdarbi jauna lielveikala – “Lidl” - būvniecībai pilsētā. Informatīvais stends pie būvobjekta vēsta, ka darbus plānots pabeigt nākamā gada ceturtajā ceturksnī, kas nozīmē, ka 2019. gada nogalē, iespējams, pilsētā durvis vērs Vācijas zemo cenu veikalu ķēdes līderis “Lidl”. Jēkabpils mērs Raivis Ragainis sarunā ar Radio1 apstiprināja, ka šajā vietā sākta lielveikala būvniecība un pašvaldība šiem darbiem ir izsniegusi bvūvatļauju. Plašāk par lielveikala būvniecību lasiet portālā radio1.lv.
Naktī uz 1. janvāri jēkabpiliešus aicina doties uz Vecpilsētas laukumu, lai jau īsi pēc pusnakts, ap pulksten pusvieniem naktī, kopā nosvinētu Jaunā 2019. gada sākšanos. Pēc svētku uzrunas un uguņošanas Vecpilsētas laukumā ar skaistākajām simtgades dziesmām priecēs mūziķis, DJ Juris Neretnieks. Plkst. 1.00, uz Jaunā gada pirmo balli Jēkabpils Tautas namā aicina muzikālā apvienība “Piepilsēta” un DJ Kaspars Siliņš.

Tāpat kā Ziemassvētku, arī Jaunā gada brīvdienās Jēkabpilī pilsētas maršruta autobusi kursēs pēc svētdienas grafika. Savukārt Jaunā gada naktī no pl.23:45 līdz pl.1:45 pilsētā kursēs 5.maršruta autobuss. Pasažieri tiks pārvadāti bez maksas!

Un vēl par laika apstākļiem brīvdienās un gadumijā

Vecgada vakarā Latvijā gaidāms neliels sals, 1.janvārī gaiss iesils līdz pat +7 grādiem un sniegu nomainīs lietus, bet jau nākamajā diennaktī vētrains ziemeļrietumu vējš atnesīs aukstāku laiku un sniegputeni, prognozē "Global Forecast System" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sagaidāms, ka Vecgada dienā daudzviet uzspīdēs saule un gaisa temperatūra noslīdēs nedaudz zem nulles, laiks būs pārsvarā sauss un pūtīs lēns vējš. Jaungada naktī no ziemeļrietumiem, visticamāk, virzīsies atmosfēras fronte ar nelielu sniegu un lietu. Iespējams, nakts pirmā puse paies bez būtiskiem nokrišņiem, bet sāks pastiprināties dienvidrietumu vējš, kas nesīs siltāku gaisu.

1.janvārī gaisa temperatūra pakāpsies līdz +2..+7 grādiem, gaidāms lietus un brāzmains rietumu, dienvidrietumu vējš. 2.janvāra naktī un rītā piekrastē prognozētas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 25 metriem sekundē. Gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles, daudzviet snigs un puteņos. Iespējams, nākamās nedēļas gaitā sals pārsniegs desmit grādus - vismaz valsts austrumos.

Ziņas sagatavoja Sandra Mikanovska

Atstājiet komentāru