2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpils Latviešu biedrība aicina piedalīties skolēnu radošo darbu konkursos

Jēkabpils Latviešu biedrība aicina piedalīties skolēnu radošo darbu konkursos

Jēkabpils Latviešu biedrība 2013.gada 11.maijā rīko konferenci “Daugava – likteņa un kultūras upe”, lai vairotu un izplatītu zināšanas par Daugavas lomu Latvijas tautas likteņgaitās, kultūrā, sadzīvē, folklorā, arheoloģijā, literatūrā un novadpētniecībā. Konferencē piedalīsies un lekcijas lasīs sabiedrībā labi pazīstami eksperti, pētnieki un literāti.

 

Jēkabpils Latviešu biedrība uzskata, ka Daugavas izpētei ir būtiska nozīme patriotisma veicināšanā un patriotiskajā audzināšanā, tādēļ aicina jauniešus un skolēnus iesaistīties radošo darbu konkursos, kas dos pienesumu Daugavas izzināšanā un vairos jauniešu radošo domāšanu. Tiek izsludināti divi konkursi.

 

Skolēnu radošo darbu konkursā “Daugava – likteņa un kultūras upe” aicināti piedalīties Jēkabpils pilsētas, kā arī Salas, Aknīstes, Viesītes, Jēkabpils un Krustpils novadu skolu 9. - 12. klašu audzēkņi. Radošais darbs var būt eseja, pētniecisks darbs, kurā katrs dalībnieks var brīvi izvēlēties, kā atspoguļot šo tēmu – izraudzīties kādu no jomām, piemēram, vēsturi, arheoloģiju, ģeogrāfiju, bioloģiju, vai veidot kā eseju, citu literāru darbu vai likteņstāstu. Darbi jāiesūta elektroniski uz e-pastu jekabpilslb@inbox.lv līdz 7.maijam pulksten 23.00

 

Skolēnu zīmējumu konkursā “Mana Daugava šodien un rīt” aicināti piedalīties Jēkabpils pilsētas, kā arī Salas, Aknīstes, Viesītes, Jēkabpils un Krustpils novadu skolu 5. - 9.klašu skolēni. Vizuālie darbi jāiesūta uz adresi: Jēkabpils Latviešu biedrībai, Vecpilsētas laukums 3, Jēkabpils, LV-5201.

 

Konkursi notiek no 2013.gada 18.marta līdz 2013.gada 7.maijam, labāko darbu autoru apbalvošana notiks konferences laikā Jēkabpils Tautas namā 11.maijā.

 

Konference notiek 11.maijā Jēkabpils Tautas namā, sākums pulksten 10.00.

 

Plašāku informāciju var saņemt, rakstot uz e-pastu jekabpilslb@inbox.lv, tālrunis: 28847615.

 

Ar konkursu nolikumiem var iepazīties Jēkabpils kultūras pārvaldes mājas lapā www.jkp.lv un Jēkabpils pilsētas domes mājas lapā jekabpils.lv, kā arī portālā www.radio1.lv.

 

Jēkabpils Latviešu biedrība

 

Skolēnu radošo darbu konkursa nolikums apskatāms šeit: Radošo darbu konkurss

Zīmējumu konkursa nolikums aplūkojams šeit: Zīmējumu konkurss

 

 

Atstājiet komentāru