2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Mūsdienu mākslas galerijā atklās apvienības “V.I.V.A.” izstādi “Labākā izšķirtspēja”

Mūsdienu mākslas galerijā atklās apvienības “V.I.V.A.” izstādi “Labākā izšķirtspēja”

Mūsdienu mākslas galerijā no 7.aprīļa līdz 5. maijam būs apskatāma gleznotāju apvienības "V.I.V.A." izstāde “Labākā izšķirtspēja”. Izstādes atklāšana un tikšanās ar māksliniecēm notiks 7.aprīlī pl.15:00.

Katra no apvienības “V.I.V.A.” māksliniecēm nāk no citas vietas Latgalē: Vēsma Ušpele no Maltas, Ilze Griezāne no Līvāniem, Vija Stupāne no Aglonas, bet Agra Ritiņa no Rēzeknes. „V.I.V.A” kopā darbojas jau 11 gadus - gan kopīgi piedaloties plenēros, gan veidojot izstādes Latvijā – Rīgā, Rēzeknē, Līvānos, Balvos, Tukumā, Preiļos, Daugavpilī, Krāslavā, Valmierā, Ogrē, u.c. -, un ārpus Latvijas - Lietuvā (Utena, Rokišķi) Baltkrievijā (Polocka), Vācijā (Hamburga).

„Mūsu pirmā tikšanās ar Mūsdienu mākslas galeriju bija 2016.gadā, kad Ilze Griezāne piedalījās grupas izstādē “Industriālisms”. Uzrunāja telpa, kura neuzliek ierastos priekšstatus par izstādes iekārtošanu. Brīdī, kad nāca piedāvājums izvietot šeit “V.I.V.A.” izstādi, sapratām, ka tai ir jābūt citādai kā ierasts. Tapa izstādes “LABĀKĀ IZŠĶIRTSPĒJA” iecere, kur, saliekot vienu darbu pie otra, gluži kā no pikseļiem veidojam vienu kopējo bildi. Pikselis ir attēla vismazākais elements - viens un atsevišķs krāsas punkts ekrānā, kas kopā ar pārējiem rada ilūziju par viendabīgu attēlu. Pēc šāda principa vienā kopbildē ir salikti mūsu gleznojumi no laika, kad mācījāmies gleznot, kad strādājām jau bez skolotāja ieteikuma, kad gleznā taustījāmies, pa kādu ceļu iet. Šajā izstādē gleznas savelkas vienā veselumā, atklājot mūsu patikšanu uz ainavu, uz Latgali, Latviju, uz cilvēkiem, notikumiem… Mūsu redzējumu, ko maina laiks: diena vai vakars, ziema vai vasara, vējains vai saulains, zieds vai pļava, tur tālu vai tepat….! Šajā kopējā bildē cauri iet mūsu laiks, notikumi, darbība, enerģija!”, stāsta viena no apvienības māksliniecēm Agra Ritiņa.

Izstāde būs apskatāma līdz 5.maijam. Mūsdienu mākslas galerija atrodas Rīgas ielā 108a, Līvānos, tās apmeklējums – bez maksas. Galerijas darba laiks – no trešdienas līdz sestdienai no pl.12:00-18:00. Mūsdienu mākslas galerijas darbības virzieni ir izstāžu darbība, neformālās un tālākizglītības joma un inovatīvu kultūras pasākumu organizēšana. Galerijas mērķis ir sekmēt dažādas mākslas izpausmes reģionā un vecināt to pieejamību vietējiem iedzīvotājiem, nodrošinot kvalitatīvu un inovatīvu kultūras pasākumu piedāvājumu.

Vairāk informācijas: www.facebook.com/musdienumaksla

Lāsma Vindule
Mūsdienu mākslas galerija
Biedrības “Galerija” valdes locekle
vindule.lasma@gmail.com
t.28326761

Atstājiet komentāru