2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Tikšanās ar Viju Beinerti - kinorežisori, žurnālisti un esejisti (FOTO)

Tikšanās ar Viju Beinerti - kinorežisori, žurnālisti un esejisti (FOTO)

Bibliotēku nedēļā Jēkabpils galvenajā bibliotēkā norisinājās bibliotēku darbinieku seminārs un tikšanās ar  Viju Beinerti - kinorežisori, žurnālisti un esejisti, grāmatu “Klusumu sadzirdēt” un “Vārdi un klusums” autori.

 Bibliotēku nedēļas tradīcija ir saistīta ar UNESCO pasludināto Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu. Latvijas Bibliotekāru biedrība 1996. gadā pievienojās šai kustībai un ieviesa tradīciju katru gadu aprīlī atzīmēt Bibliotēku nedēļu.


Bibliotēku nedēļas sauklis 2018. gadā ir „Mainās bibliotēka, mainās sabiedrība”.


Tieši Bibliotēku nedēļa ir laiks, kad bibliotēku darbinieki ar dažāda veida norisēm un aktivitātēm uzrunā savus lasītājus, rīkojot pasākumus, izstādes, aicinot piedalīties ekskursijās un bibliotekārajās stundās.


Bibliotēka nav tikai ēka, kurā ir grāmatas, žurnāli pieejami datori un internets. Bibliotēka ir sava mazā pasaule, kurā ir tik daudz mainīgo elementu, kas nebeidz pārsteigt katru dienu.


Jēkabpils Galvenā bibliotēka Bibliotēku nedēļas ietvaros organizēja Jēkabpils reģiona un Neretas novada publisko un skolu bibliotēku darbinieku semināru
2018. gada 25. aprīlī, Krustpils kultūras nama Mazajā zālē.

Semināra programma:

9.35 – 9.50 Darbs ar personas datiem bibliotēkās
Anta Klints, Jēkabpils Galvenās bibliotēkas vecākā bibliotekāre

9.50 – 10.30 Latvijas Neredzīgo bibliotēkas pakalpojumu piedāvājums
Andra Jākobsone, Latvijas Neredzīgo bibliotēkas direktore

10.30 – 11.30 Latvijas Bibliotekāru biedrība – iespēja personīgajai izaugsmei, tās sadarbība ar skolu bibliotekāru biedrību
Dace Ūdre, Latvijas Bibliotekāru biedrības valdes priekšsēdētājas vietniece

12.00 – 13.00 Tikšanās ar Viju Beinerti - kinorežisori, žurnālisti un esejisti, grāmatu “Klusumu sadzirdēt” un “Vārdi un klusums” autori.

Bibliotēku nedēļā tiek piedāvāti arī citi pasākumi

26. aprīlī plkst.16.00 Jēkabpils Tautas namā aicinām uz sarunu ar rakstniecēm Moniku Zīli un Annu Skaidrīti Gailīti par aktuāliem literatūras un sabiedrības dzīves jautājumiem. Autoru darbi arvien iecienīti un pieprasīti lasītāju lokā. Literātes dzimušas vienā dienā, vienā mēnesī, bet viņas spēj pagatavot literatūras virumu pēc tik dažādām receptēm!


Projekta „Veselības veicināšanas un slimību profilakses


pasākumi Jēkabpilī” ietvaros 27.aprīlī no plkst. 14.oo līdz 17.oo 3.lekcija: veselīgo produktu grozs, praktiski padomi, kā izvēlēties
produktus, veidojot sabalansētu ēdienkarti.

Lietotāju apkalpošanas nodaļā līdz 28 aprīlim Literatūras izstāde: “Bibliotekāra mīļākā grāmata”

Bērnu literatūras nodaļā 28. aprīlī Sprīdīša skolas ikmēneša nodarbība

Atstājiet komentāru