2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

„Muzeju nakts” Krustpils pilī

„Muzeju nakts” Krustpils pilī

19. maijā Krustpils pilī notiks ikgadējā Starptautiskā akcija „Muzeju nakts”. Pasākums sāksies plkst. 19:00 un ilgs līdz 1:00.

Latvijas simtgades reizē “Muzeju nakts” tēma ir „Šūpulis”, tādējādi iekļaujoties valsts simtgades stāstā, kas sākās 2017. gadā un turpināsies līdz 2021. gadam. Šī gada vadmotīvs ir „Dzimšana”.

Katras tautas un nācijas pastāvēšanu nodrošina šūpulis. Valsts dibināšanas un pastāvēšanas jēga rodama rūpēs par ģimenes, dzimtas un tautas šūpuli. “Muzeju naktī” godināsim šūpuļu darinātājus, sargātājus un šūpotājus!

“Muzeju nakts” Krustpils pilī norisināsies no plkst. 19:00 līdz 1:00. Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties radošajās darbnīcas un aktivitātēs pils iekšpagalmā, apmeklēt pils pagrabu un Vārtu torni, kurā aplūkojama Latvijas Tekstilmākslas asociācijas tekstiliju izstāde “Sakņu sistēma”. Muzeja Izstāžu zālē būs iespējams iepazīties ar izstādi „100 iemesli lepoties ar Jēkabpili”, savukārt, Marmora zālē, apskatīties mākslinieces Sandas Mālnieces gleznas izstādē “Iespaidu varā”.

Krustpils pils stāvlaukumā notiks Zemessardzes 56. kājnieku bataljona ekipējuma un ieroču demonstrēšana. Apskatei tiks piedāvātas artilērijas iekārtas, kaujas un izlūkošanas bruņumašīnas. Demonstrēšanā piedalās Kanādas vadīta NATO paplašinātā kaujas grupa.

Apmeklētāju ievērībai – Krustpils pils stāvlaukumā automašīnas novietot nevarēs, tuvākais stāvlaukums ir pie Krustpils saliņas.

Plkst. 21:00 Krustpils Evanģēliski luteriskajā baznīcā skanēs saksofonistes Annijas Briškas koncerts.

Vairākus gadus pēc kārtas “Muzeju naktī” savas durvis vērs arī grāmatnīca „Zvaigzne ABC”, kas atrodas Rīgas ielā 175.

Ieeja pasākumos ir bezmaksas.

Kate Riekstiņa

Jēkabpils Vēstures muzeja

Komunikāciju nodaļas vadītāja

Atstājiet komentāru