2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Tuvojas Jēkabpils pilsētas svētki “RADI Jēkabpilī!”

Tuvojas Jēkabpils pilsētas svētki “RADI Jēkabpilī!”

Kas ir lietas un emocijas, kuras mēs RADĀM Jēkabpilī? Vai šī ir pilsēta, kurā mēs esam RADOŠI? Vai Jēkabpils ir vieta, kurā dzīvo mūsu mīļākie RADI? Omīte, vectētiņš, māsīca, kura dzīvo otrā Daugavas pusē? Vai tā būtu Daugava, vai iela, kuras otrā pusē dzīvo mums vairāk vai mazāk zināmi cilvēki, tas nav šķērslis mums visiem šajā pilsētā būt mazliet RADIEM un RADĪT svētkus un svētku sajūtu kopā. Tavi RADI dzīvo ārpus Jēkabpils? Nekas! Aicini viņus 13., 15. un 16. jūnijā uz Jēkabpili, kur svinēsim svētkus “RADI Jēkabpilī”!   

Pilsētas svētkus sāksim gaidīt 17. maijā, kad Jēkabpils un Jēkabpils Kultūras pārvaldes sociālajos tīklos sāksim jau ierasto akciju “30 dienas līdz pilsētas svētkiem “RADI Jēkabpilī” ”, kuras laikā šogad tiks akcentēti tieši Brīvības ielas stāsti, notikumi un, iespējams, pat radinieku piedzīvojumi. Jēkabpils ir viena no 9 Latvijas pilsētām, kura piedalās projektā “Brīvības ielas stāsti”, un pilsētas svētki ir lielisks laiks, lai radītu šos stāstu, kas varbūt sen piemirsti, vai tieši otrādi – radīsies pilsētas svētku gaidīšanas laikā.

Pilsētas svētkus “RADI Jēkabpilī” kā ierasts sāksim ar “Dārza svētkiem” Kino Placī, kur trešdienas vakarā aicināsim pulcēties Jēkabpiliešus un Jēkabpils viesus, lai vasarīgā atmosfērā kļūtu visi nedaudz par radiem. Mūzika, kino un improvizācija – neatņemamas dārza svētku sastāvdaļas, kas veido šo brīnumaino vakara kokteili, kuru nobaudīt aicinām ikvienu.

Piektdienas vakars paredzēts kopRADEI.  15. jūnijā vakarā aicināsim ikvienu uz Nakts pikniku Kena parkā mūzikas pavadījumā. Šajā vakarā atmosfēru RADĪT mēs lūgsim katru, kurš ieradīsies.  Līdzi Jāņem savs mīļākais pleds, silta tēja vai kafija, ja iespējams, svece, kas izgaismos šo vakaru.

16. jūnijs būs “RADI Jēkabpilī” kulminācijas diena, kura nav iedomājama bez velobrauciena un kārtīgas rīta rosmes, kas iesildīs ķermeni un garu svētku dienai. Šajā dienā norisināsies arī Jēkabpiliešu un viesu iemīļotais “RADI Jēkabpilī” DIŽTIRGUS Brīvības ielā.

Pie Daugavas norisināsies ātrumlaivu sacensības. Taču laukums pie T/C Sēlija būs pārvērsts par Jēkabpils sportisko un radošo kvartālu. Pēcpusdienā visi pulcēsimies uz “RADI Jēkabpilī” svētku gājienu, kuram pēc tam Vecpilsētas laukumā sekos vakara koncerts, sadziedāšanās, sadancošanās, akcijas “Mans labais kaimiņš” nominantu sveikšana, Jēkabpils Gada cilvēka sveikšana un LIELAIS VAKARA koncerts, pēc kura būs izbaudāma krāšņa pilsētas svētku uguņošana. Pēc tam, protams, svinības nebūs galā. Aicinām izdejoties lielajā svētku ballē grupas un DJ pavadījumā līdz pat rīta gaismai.

 

Komentāri (0-1/1)

  • Veidemane Valentina
    05.07.2021 13:01
    Labdien.Kur var pieteikties tirdzinam Jekabpils svētkos?Paldies

Atstājiet komentāru