2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

ATSPULGI Jēkabpils Sv. Miķeļa baznīcā

ATSPULGI Jēkabpils Sv. Miķeļa baznīcā

Līdz šī gada oktobrim Jēkabpils Sv. Miķeļa ev. lut. baznīcā piektdienās, sestdienās un svētdienās no 11.00 līdz 17.00 apskatāma mākslinieces Ēsteres Zemītes gleznu izstāde “Atspulgi”. Ieeja par ziedojumiem baznīcas jumta remontam.

 Gleznotāja Ēstere Zemīte dzimusi 1973.gadā, beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu, kā arī Sociālā darba un sociālās pedagoģijas augstskolu “Attīstība”. Strādājusi par gleznošanas pasniedzēju, skolotāju, lektori, Dienas centra ielu bērniem vadītāju. Kopš 2001.gada strādā Mārupes vidusskolā par sociālo pedagogu un kopš 2018.gada strādā Valsts sociālās aprūpes centrā “Rīga” par sociālo darbinieci. Precējusies, trīs dēlu mamma.

Kopš 1990.gada rīkojusi 18 personālizstādes un ar savām gleznām piedalījusies vairāk nekā 40 grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs. Viņas gleznas atrodas Jelgavas Ģ.Eliasa mākslas un vēstures muzejā; privātkolekcijās Beļģijā, Dānijā, Francijā, Lielbritānijā, Izraēlā, Vācijā, ASV, Kanādā, Latvijā.

Kontemplācijas skolotājs Dr. Juris Rubenis par mākslinieces radošo pasauli saka: “Katrs cilvēks var atvērt savu dvēseli tikai par ievainojamības cenu. Tas ir iemesls, kāpēc mums ir tik grūti atvērties. Ēsteres Zemītes gleznas ir drosmīga atvēršanās, atklājot trauslu, smalku, bet ļoti spēcīgu sievietei pieejamu dzīves izjūtu. Viņas darbos ir vieglums, daudz telpas un klātbūtnes. Tajos apvienojas mūsdienīgums, dziļums un tradīcija. Tās ir gleznas, kas var palīdzēt atvērties to uzmanīgam vērotājam.”

Ar Ēsteres Zemītes darbiem jēkabpilieši varēja iepazīties jau 1997.gadā, tagad māksliniece piedāvā ieskatu savā jaunākajā veikumā.

P.S. Pēc izstādes slēgšanas gleznas iespējams iegādāties (sīkākas ziņas pa tālruni 29441363)

Atstājiet komentāru