2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Mūsdienu mākslas galerijā atklās Daigas Krūzes izstādi “Dārzā”

Mūsdienu mākslas galerijā atklās Daigas Krūzes izstādi “Dārzā”

Mūsdienu mākslas galerijā no 15.jūnija līdz 14.jūlijam būs apskatāma gleznotājas Daigas Krūzes personālizstāde “Dārzā”. Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieci notiks 15.jūnijā pl.18:00.

Daiga Krūze ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, iegūstot bakalaura (2002) un maģistra grādu (2004) mākslās. Daigas Krūzes darbi tiek regulāri izstādīti personālizstādēs un iekļauti grupu skatēs kā Latvijā tā ārvalstīs, viņa vairākkārt ir bijusi nominēta Purvīša balvai. Daigas Krūzes gleznas atrodas Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja un vairāku privātpersonu kolekcijās, kā arī privātpersonu īpašumā.

Izstādei Mūsdienu mākslas galerijā tapuši lielformāta darbi, ko vieno sajūtu tēma “Dārzā”. Daiga Krūze par gleznu tapšanas noskaņu stāsta: “Es ieklāju vienu laukumu, otru, uzirdinu virsmu ar ogli, tad eju tālāk. Kad gleznoju, tad rodas notikums no notikuma. Sajūta ir tāda, it kā es būtu dārzā, kur vienā brīdī eju ar basām kājām pa zāli, klausos meža strazdu, tad nedaudz aizeju paravēt, tad palasīt tējas, skatos kā kaķi draiskojas, un, kur ir stirna. Puķu krāsu akcenti un svaigais gaiss reibina. Un tu nesaproti neko, jo ir tik labi, un liekas, ka nav nekas jāsaprot.”.

Izstādes tapšanu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Izstāde “Dārzā” Mūsdienu mākslas galerijā būs apskatāma līdz 14. jūlijam. Mūsdienu mākslas galerija atrodas Rīgas ielā 108a, Līvānos, tās apmeklējums – bez maksas. Galerijas darba laiks – no trešdienas līdz sestdienai no pl.12:00-18:00. Mūsdienu mākslas galerijas darbības virzieni ir izstāžu darbība, neformālās un tālākizglītības joma un inovatīvu kultūras pasākumu organizēšana. Galerijas mērķis ir sekmēt dažādas mākslas izpausmes reģionā un vecināt to pieejamību vietējiem iedzīvotājiem, nodrošinot kvalitatīvu un inovatīvu kultūras pasākumu piedāvājumu.

Vairāk informācijas: www.facebook.com/musdienumaksla

Lāsma Vindule
Mūsdienu mākslas galerija
Biedrības “Galerija” valdes locekle
vindule.lasma@gmail.com
t.28326761

Atstājiet komentāru