2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī septembra nogalē notiks tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus

Jēkabpilī septembra nogalē notiks tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus

30.septembrī aicinām uz tradicionālo Miķeļdienas gadatirgu Jēkabpilī, Krustpils brīvdabas estrādē !

Tirgotājiem pieteikumus lūdzam sūtīt uz Jēkabpils pilsētas pašvaldību, Vienas pieturas aģentūru, e pasts: vpa@jekabpils.lv, plašāka informācija zvanot uz tālr. 65236777.

Miķeļus latvieši nesvin tik krāšņi kā citus gadskārtu svētkus, toties tiem atvēlēts Rudens ražas svētku gadatirgus gods – kad pildās gan iepirkumu grozi, gan prieka kārās sirdis.

Tirgū apmeklētāji varēs iegādāties laukos izaudzētās, bagātīgās rudens veltes – dažādu šķirņu ābolus, resnvēderainus ķirbjus, sīpolus un citus dārza labumus. Bitenieki dzeltenu kā dzintars burciņās būs salējuši medu, zvejnieki atvedīs smeķīgu, kūpinātu zivi.

Amatniecības tradīcijas mūsdienās ir apbrīnojami dzīvas. Miķeļdienas gadatirgū varēs nopirkt māla, koka, ādas, metāla un citus amatnieku izstrādājumus.

Bet tirgus nebūtu īsts tirgus, ja tajā nebūtu dzirdama andelēšanās un kaulēšanās.

Varam pačukstēt, ka ciemos atbrauks Ikšķiles svarcēlāju klubs ar savu programmu, un viņi arī būs tie, kas mums palīdzēs nosvērt smagāko ķirbi. Skanēs mūzika, folkloras ansambļi skandēs dziesmas un dejotāji rudens lapu izkrāsotajā zālē griezīs dančus. Notiks šis viss un būs vēl daudz vairāk. Esam pārliecināti, ka tirgus apmeklētājiem laiks patīkami aizritēs gluži nemanot.

Ņem no dārza savu lielāko un smagāko ķirbi un brauc sacensties par oranžā rudens karaļa titulu, pirmajām trīs vietām garantētas vērtīgas balvas.

Tiekamies rudens lapu iekrāsotajā Krustpils brīvdabas estrādē jau pavisam drīz! Sagaidīsim rudeni kopā!

Atstājiet komentāru