2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

SIA “JK Namu pārvalde” ēnotājiem piesātināta diena

SIA JK Namu pārvalē bija astoņi ēnotāji, kas bija mēroši ceļu no Zasas un Ļaudonas vidusskolas, Dignājas, Sūnu, Jēkabpils un Kalsnavas pamatskolas. Viņi bija izvēlējušies ēnot galveno inženieri, ēku un apsaimniekojamo teritoriju pārzines Jēkabpils un Krustpils iecirknī, kā arī kāsotājus-apmetējus.

Galvenā inženiera Jāņa Antonova vadībā skolēni iepazinās ar ēku tehnisko stāvokli Madonas ielas mikrorajonā, apskatīja dzīvokli Ķieģeļu ielā 13c, kas tiek gatavots remontam. Bija arī iespēja uzkāpt uz jumta Draudzības alejā 26, kur galvenais inženieris iepazīstināja ar to, kā tiek veikts jumta seguma remonts. Kā atzīst galvenais inženieris, darbs ir dinamisks, taču daudz jāstrādā arī ar dokumentiem. 

Ēnotāji sacīja, ka uzzinājuši: lai varētu strādāt par galveno inženieri, vairāk jāmācās fizika, valodas, matemātika, jāorientējas grāmatvedībā, jābūt atvērtam, komunikablam. Izskanēja atziņa, ka šis darbs ir diezgan grūts. Kāds pieļāva iespēju izvēlēties šo profesiju, jo šķita interesanti, ka darbā tiek darītas dažādas lietas, tāpēc nav garlaicīgi.

Namu pārvaldes Krustpils iecirkņa ēnām bija piesātināta un jaunām zināšanā bagāta diena. Meitenes kopā ar ēku un apsaimniekojamo teritoriju pārzinēm Ilzi Broku un Elnetu Mauliņu apmeklēja daudzdzīvokļu mājas un dzīvokļus, kā arī piedalījās viena dzīvokļa apskatē pēc tā atbrīvošanas un kopā ar policiju un tiesu izpildītāju bija dzīvoklī, kurā notika izlikšana. Skolnieces atzina, ka varētu izvēlēties šādu profesiju, jo patīk rakstīt dokumentus. Arī ēku un apsaimniekojamo teritoriju pārzines Jēkabpils iecirknī Līgas Krastiņas „ēna” Madara pauda, ka paticis viss un darbs šķitis interesants.

Agnese ēnoja Namu pārvaldes krāsotāju-špaktelētāju. Viņa stāsta, ka jau kopš bērnības ģimenē palīdz dažādos remontdarbos, tāpēc šķita interesanti par šo profesiju uzzināt ko vairāk. Pēc Agneses domām, galvenais šajā darbā ir čaklas rokas. 

Ēnu dienas noslēgumā jaunieši saņēma balvas no Jēkabpils pilsētas pašvaldības un SIA JK Namu pārvalde.

Atstājiet komentāru