2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Izskata lēmumu projektu par Jēkabpils vakara vidusskolas likvidāciju

Izskata lēmumu projektu par Jēkabpils vakara vidusskolas likvidāciju

Jēkabpils domes deputāti Finanšu komitejas sēdē atbalstīja lēmumu projektu, kas paredz likvidēt Jēkabpils vakara vidusskolu, pievienojot to Jēkabpils 2.vidusskolai.

Šo mācību gadu Jēkabpils vakara vidusskola noslēgs līdzšinējās telpās, bet no 1. septembra skolas audzēkņi mācību gaitas uzsāks jau 2.vidusskolas telpās. Lēmuma projekts paredz, ka Jēkabpils vakara vidusskola tiek likvidēta un kā iestāde beidz pastāvēt šī gada 31.augustā. Finanšu komitejā Jēkabpils pilsētas pašvaldības Izglītības pārvaldes direktors Juris Līcis sacīja, ka reorganizācijas gaitā visiem darbiniekiem – gan pedagoģiskajiem, gan tehniskajiem -  tiks saglabāts darbs.  Šis lēmuma projekts vēl jāapstiprina Jēkabpils domes sēdē.

Lēmumu projektā teikts, ka vakara vidusskolas vispārējās pamatizglītības pedagoģiskās korekcijas izglītības programmu un vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojošā virziena programmu īstenošanu turpmāk uzticēs 2. vidusskolai. Vakarskolas tiesības, saistības un manta pāries 2. vidusskolas īpašumā, tajā skaitā 2. vidusskolai jāpārņem darba tiesiskās attiecības ar vakara vidusskolas pedagoģisko un tehnisko personāl

Jēkabpils Izglītības pārvaldei līdz 2019. gada 25. februārim jānosūta Izglītības un zinātnes ministrijai saskaņošanai lēmums par likvidāciju un citi dokumenti. Abu skolu vadībai pēc lēmuma stāšanās spēkā jāinformē par to darbinieki, skolēni, viņu vecāki un Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības Jēkabpils starpnovadu organizācija par likvidāciju un iespējamo darbinieku skaita samazināšanu. 

Jēkabpils pašvaldības izpilddirektoram līdz 2019. gada 30. jūnijam jānodrošina vakarskolas materiālo un finanšu līdzekļu inventarizācija un nodošana 2. vidusskolai. Lēmums par vakarskolas likvidāciju stāsies spēkā pēc Izglītības un zinātnes ministrijas saskaņojuma saņemšanas.

Jau ziņots, ka vispārējā izglītības likuma pārejas noteikumi paredz, ka pašvaldības, kuru padotībā ir vakara maiņu vidusskolas, līdz šī gada 28. februārim pieņem lēmumu par vakara vidusskolu nosaukuma maiņu vai likvidācijas vai reorganizācijas pabeigšanu līdz 2020. gada 31. augustam, nodrošinot izglītojamo turpmāko mācību procesu atbilstošā izglītības programmā. 

Foto: jekabpils.lv

Komentāri (0-3/3)

  • Tatjana dzerve
    01.01.2023 17:11
    Es varētu izmācīties
  • Arta
    22.02.2019 14:56
    Paldies Dievam, vairs "skolnieki" nesmēķēs un nešpļaus uz katra stūra.
  • Aktuāli
    22.02.2019 12:50
    Un tagad tur varēs deputāti sēdēt un neko nedarīt, ka vienmēr.

Atstājiet komentāru