2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēkņi savas prasmes pierāda Latvijas profesionālās meistarības konkursos

30. janvārī Rīgas Valsts tehnikumā notika nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2019 pusfināls prasmju konkursā “Garfikas dizains”. Jēkabpils Agrobiznesa koledžu tajā pārstāvēja izglītības programmas “Multimediju dizains” 3.m kursa audzēknis Rolands Laguns, kuru konkursam sagatavoja datorgrafikas pasniedzēja Dace Vēvere.

R. Laguns ir izcīnījis godpilno 4. vietu starp 11 pusfinālistiem, no trešās vietas vien atpaliekot par vienu punktu. “Grafikas dizaina” pusfinālā piedalījās audzēkņi no 11 profesionālās izglītības iestādēm. Jauniešu darba uzdevums bija izveidot dotās iestādes grafisko identitāti un izvērst to dažādos medijos tā, lai ikvienā atsevišķā darbā būtu vienoti grafiskie principi, elementi un burtveidoli. 7 stundās konkursanti izstrādāja iestādes logotipu, vizītkarti, mājaslapu baneri un rokasgrāmatas maketa vāku un atvērumu. 

Savukārt, 31. janvārī Rīgas Valsts tehnikumā notika nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2019 pusfināls prasmju konkursā “Web lapu dizains un izstrāde” ar mērķi noskaidrot 6 labākos WEB lapu izstrādātājus.

Savu meistarību demonstrēja jaunieši no 9 izglītības iestādēm, tajā skaitā arī Jēkabpils Agrobiznesa koledžas profesionālās vidējās izglītības nodaļas  IP "Programmēšana" 4.kursa audzēknis Daniēls Puziņa (skolotājs Aigas Ašaks).

7 stundu laikā jaunajiem meistariem vajadzēja izstrādās web aplikāciju sabiedriskā transporta maršruta plānošanai, iekļaujot informāciju par plānotajām pieturvietām, attālumiem starp tām, pieturvietu sarakstu un to nosaukumiem. Darba uzdevumā bija nepieciešams aprēķināt īsāko un ātrāko maršrutu no punkta A uz punktu B ar vai bez pārsēšanās. 
Priecīga ziņa, ka Rolandam Lagunam un Daniēlam Puziņam ir tiesības piedalīties nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2019 finālā šī gada maijā Rīgā, kurā audzēkņi sacentīsies par Latvijas labākā jaunā profesionāļa titulu.

14. un 15. februārī Profesionālās kompetences centrā "Ogres tehnikums" norisinājās Valsts konkurss Latvijas profesionālās vidējās izglītības mākslas un dizaina izglītības programmu audzēkņiem.

Konkursā piedalījās divdesmit astoņi topošie multimediju mākslinieki, dizaineri, video operatori, kuri profesiju apgūst Latvijas profesionālās vidējās izglītības iestādēs no Daugavpils, Jēkabpils, Valmieras, Rīgas, Liepājas, Ogres.

Jēkabpils Agrobiznesa koledžu tajā pārstāvēja izglītības programmas “Multimediju dizains” 3.m kursa audzēkne Diāna Kudrjavceva, un 2.m kursa audzēknis Mārtiņš Zeps, kurus konkursam sagatavoja pasniedzēji Mētra Štelmahere un Jēkabs Štelmahers. 2018./2019. mācību gada konkursa tēma bija - "Kustīgs attēls multimediju vidē". Valsts konkursa dalībnieki piedalījās konkursā gan ar iepriekš veiktu mājas darbu, gan divās konkursa norises dienās veica konkursa uzdevumu. Mājas darba kategorijā D. Kudrjavceva ieguva 3.vietu un M. Zeps atzinības rakstu. Audzēkņi sevi abās konkursa dienās pierādīja kā radošas, darbspējīgas personības, kas neapmulst un nepadodas pie pirmajiem šķēršļiem godam aizstāvot savas skolas vārdu.

Gan pedagogi, gan audzēkņi aktīvi piedalās dažādos profesionālās meistarības konkursos, erudīcijas spēlēs un forumus, lai parādītu savas prasmes un kompetences!
Jēkabpils Agrobiznesa koledža lepojas ar ikvienu panākumu!

Paldies par ieguldīto darbu un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas vārda popularizēšanu!

Kopīgiem spēkiem uz panākumiem!

Jēkabpils Agrobiznesa koledžas direktores vietniece IT un tālmācības jomā Ilze Dubova 
IP “Multimediju dizains” metodiķe Dace Vēvere

Atstājiet komentāru