2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Par 7,8 miljoniem eiro uzlabos Jēkabpils 2.vidusskolas infrastruktūru

Par 7,8 miljoniem eiro uzlabos Jēkabpils 2.vidusskolas infrastruktūru

Sākti Jēkabpils 2.vidusskolas infrastruktūras uzlabošanas darbi, un būvdarbu kopējās izmaksas sasniedz 7,8 miljonus eiro, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Attīstības un investīciju nodaļas projekta vadītāja  Irēna Lavrinoviča.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra ir apstiprinājusi Jēkabpils pašvaldības projektu "Jēkabpils vispārējās izglītības iestāžu mācību vides un infrastruktūras uzlabošana". Projekta mērķis ir veikt Jēkabpils 2.vidusskolas un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas mācību vides infrastruktūras uzlabošanu, nodrošinot izglītojamo vajadzībām atbilstošas vispārējās izglītības pakalpojuma pieejamību un sekmēt kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu.

Projektā plānots veikt ergonomiskas mācību vides izveidi mūsdienīga mācību procesa nodrošināšanai, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumu ieviešanu un pieejamības nodrošināšanu, sporta infrastruktūras pārbūvi Jēkabpils Valsts ģimnāzijā. Vēl ieplānota izglītības iestādes dienesta viesnīcas pārbūve Jēkabpils 2.vidusskolā un reģionālā metodiskā centra attīstība Jēkabpils Valsts ģimnāzijā.

Projekta kopējās izmaksas ir 23,5 miljoni eiro.

Pašlaik pirmie darbi projektā sākušies ar Jēkabpils 2.vidusskolas pārbūvi, kuru veic SIA "Jēkabpils PMK". Pārbūve plānota 18 mēnešu garumā un līguma kopējā summa ir 7,8 miljoni eiro. Pārbūvi uzrauga SIA "Firma L4", ar kuru noslēgts līgums par 77 440 eiro.

Gada nogalē plānots iegādāties ergonomiskas mēbeles un aprīkojumu, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumus Jēkabpils 2.vidusskolai.

Ņemot vērā to, ka projektā iesaistītas divas Jēkabpils vispārizglītojošās skolas, valsts ģimnāzijas pārbūve plānota nākamajā gadā, savukārt visu projektu plānots pabeigt 2021.gada vasarā.

Atstājiet komentāru