2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jaunā LBDS bīskapa Kaspara Šterna inaugurācijas dievkalpojums(FOTO)

Jaunā LBDS bīskapa Kaspara Šterna inaugurācijas dievkalpojums(FOTO)

Jaunā LBDS bīskapa Kaspara Šterna inaugurācijas dievkalpojums notika svētdien, 17. jūnijā, Rīgas Mateja baptistu baznīcā.

Par Kasparu Šternu aizlūdza LBDS bīskaps emeritus Pēteris Sproģis, mācītāji Ainars Baštiks un Aivars Šķuburs.

Jauno LBDS bīskapu sveikt bija ieradušies arī citu baznīcu pārstāvji: LELB arhibīskaps Jānis Vanags, RKB Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, LPB virspriesteris Jānis Dravants, SDA Latvijas draudžu savienības bīskaps Vilnis Latgalis, Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš, Rīgas arhidiecēzes ģenerālvikārs Andris Kravalis, Latvijas Metodistu draudžu pārstāve Daina Zamberga.

Dievkalpojumu vadīja Rīgas Mateja baptistu draudzes mācītājs Ainars Baštiks. Ar svētrunu kalpoja LBDS bīskaps emeritus Pēteris Sproģis. Dievkalpojumu bagātināja Mateja draudzes solisti, mūziķi un apvienotais koris.

Bīskaps Kaspars Šterns savā uzrunā sacīja, ka bīskapa kalpošanu salīdzina ar ceļojumu, kurā viņam ir jāiet pa priekšu un visi pārējie jāved līdzi uz galamērķi, kam ir jēga ne tikai šajā pasaulē un laikā, bet arī mūžībā.

Kaspars Šterns ir dzimis 1979. gadā, Sabilē. Viņš ir kristīts 1993. gadā Talsu baptistu draudzē, absolvējis Latvijas Baptistu savienības draudžu Teoloģisko semināru. 2010. gadā viņš tika ordinēts par mācītāju Rīgas Mateja baptistu draudzē. Darbojies kā bīskapa vietnieks kopš 2010. gada, kā arī ir dibinājis Misijas baptistu draudzi Ādažos un kalpojis tur kā mācītājs.

Bīskapa Kaspara Šterna dzīvesbiedre ir Ilze Šterna. Viņu ģimenē aug trīs dēli: Marks, Stefans un Rūbens.

Baptisti ir viena no Latvijas tradicionālajām kristīgajām konfesijām. Par baptisma kustības sākumu Latvijā tiek uzskatīts 1860. gada 2. septembris, kas kristīja pirmos deviņus latviešu baptistus Mēmelē. Latvijas baptisti pieder pie vienas no lielākajām protestantu konfesijām pasaulē, kas apvieno vairāk nekā 110 miljonus cilvēku. Baptistu liecībai un kalpošanai pasaulē ir vairāk kā 400 gadu.

 

Atstājiet komentāru