2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pāvests Aglonas bazilikai dāvina rožukroni

Pāvests Aglonas bazilikai dāvina rožukroni

Pāvests Francisks kā dāvanu Svētajai Dievmātei šodien Aglonas bazilikā pasniedza īpašu rožukroni jeb lūgšanu krelles. Savukārt Latvijas katoļu baznīcas pārstāvji pāvestam dāvināja svētgleznu.

Pasākuma noslēgumā Aglonā pāvests Francisks pauda pateicību visiem tiem, kuri dažādos veidos sniedza savu ieguldījumu vizītes sagatavošanā.

Līdzīgi kā pāvestu sagaidot, arī pāvestam Franciskam pametot Aglonas sakrālo laukumu, viņu pavadīja ne tikai klātesošo ciešie acu skatieni, bet arī gaviles.

LETA jau vēstīja, ka pāvestu Francisku šodien Aglonā ar gavilēm sagaidīja vairāki desmiti tūkstošu cilvēku.

Ceļā līdz Aglonas bazilikai ceļa malās esošās autostāvvietas bija mašīnu pilnas, savukārt pie pašas bazilikas ieejām veidojās garas cilvēku rindas, kur sanākušos pārbaudīja drošības dienestu personas. Ņemot vērā to, ka laikapstākļi ir nepastāvīgi, daudzi sanākušie līdzi paņēmuši lietusmēteļus, tomēr cilvēku sejās manāms prieks un pozitīvisms.

Klātesošo vidū bija dažāda vecuma cilvēku, no kuriem daudzi ir vecāka gadagājuma. Tomēr pāvestu klātienē ieradušies sastapt arī daudzas ģimenes ar bērniem.

Jau vēstīts, ka pāvesta Franciska vizīte Baltijas valstīs norisinās no 22.septembra līdz 25.septembrim, kuras laikā viņš apmeklēja arī Viļņu un Kauņu Lietuvā un otrdien apmeklēs Tallinu Igaunijā.

Uzaicinājumu pāvestam apmeklēt Latviju izteica gan Valsts prezidents Raimonds Vējonis, gan Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Latvijas vēsturē pirmais gadījums, kad valsti apmeklēja pāvests, bija 1993.gada 8.septembris, kad Latvijā ieradās Jānis Pāvils II. Līdz ar to, šogad aprit 25 gadi kopš pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Latvijā.