2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena biogrāfija - aģentūras LETA apkopotie dati

Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena biogrāfija - aģentūras LETA apkopotie dati

Aģentūra LETA publicē Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) valdības iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) biogrāfiju.

Ģirģens dzimis 1980.gadā.

1998.gadā beidzis Jēkabpils 3.vidusskolu, bet 2003.gadā absolvējis biznesa augstskolu "Turība".

Viņš ir individuāli praktizējošs zvērināts advokāts, kurš advokāta zvērestu nodeva 2009.gada maijā. Līdz šim viņš strādāja arī par sava partijas biedra, Saeimas deputāta Ralfa Nemiro palīgu.

Zvērinātu advokātu padome 2005.gadā Ģirģenu uzņēma advokātu palīgu rindās un Ģirģena patrons tobrīd bija advokāts Juris Grīnvalds. Pirms tam viņš karjeru sāka kā tiesas sēžu sekretārs un tiesneša palīgs Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā.

Pērn startējot Saeimas vēlēšanās, Ģirģens norādījis savā īpašumā dzīvokli Rīgā un būvi Saulkrastu novadā, kā arī 2013.gada izlaiduma automašīnu "BMW" un 2004.gada izlaiduma motociklu "Kawasaki".

Ģirģens startēja 13.Saeimas vēlēšanās, bet netika ievēlēts. Toties pie vietas parlamentā tika viņa brālis Kaspars Ģirģens (KPV LV).

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja informācija liecina, ka Ģirģens sevis pārstāvētajam politiskajam spēkam ziedojis tikai vienu reizi, kad pērn tam pārskaitījis 300 eiro.

Komentāri (0-1/1)

  • Artis
    11.05.2020 23:01
    Advokāta palīgs

Atstājiet komentāru