2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī atdzimst futbols!

Jēkabpilī atdzimst futbols!

Pateicoties tam, ka ir nodibināts futbola klubs „Jēkabpils”, ir atdzimis futbols Jēkabpilī.

 

Ar katru spēli ir ievērojami palielinājies skatītāju un līdzjutēju skaits. Radio un laikrakstos ir ievietota informācija par spēlēm, kas notiek mūsu „Vārpas” futbola laukumā.

 

Klubam un komandai šīs ir pirmais gads, pirmā pieredze un nedrīkst viņus pārāk nosodīt. Katrā

spēlē komanda gūst pieredzi, mācās saspēlēties, spēlētāji un treneri izpēta katra individuālās

spējas un fizisko sagatavotību. Manuprāt, šīs pusgads ir veltīts komandas pamatsastāva izveidei

un nostiprināšanai. Nevar gribēt visu un uzreiz!

 

Futbols – spēle, kuras iznākumu nevar loģiski izrēķināt, ir jācīnās līdz katras spēles pēdējam

mirklim. Mums ir visas izredzes nākamgad redzēt komandu turnīra tabulas pašā augšā, jo ir

patiešām daudz talantīgu un labu spēlētāju.

 

Manuprāt , futbola klubam neklājas viegli, jo futbols, ka sporta veids Jēkabpilī ir pastarīša lomā. Pašvaldībā patlaban ir izvirzītas citas prioritātes sportā. Tomēr, neskatoties uz visām grūtībām, kluba vadība atrod iespējas motivēt un iedvesmot sporta skolas 2002. gada bērnu futbola komandu. Ir izveidojusies veiksmīga bērnu vecāku un kluba vadības sadarbība.

 

Mēs esam ļoti pateicīgi par jaunajām komandas sporta formām. Īpašs paldies FK Jēkabpils un Jēkabpils Sporta centram par iespēju izmantot lielo komfortablo autobusu mūsu bērnu futbola komandas vajadzībām. Tik tikko par sasniegumiem futbolā un kā motivāciju nākamai spēļu sezonai, mūsu bērnu komandai un aktīvākajiem vecākiem, tika uzdāvināts braucienu uz FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas spēli Latvija-Lietuva.

 

Tās emocijas, ko izjuta bērni, treneris un vecāki vienkārši nav vārdiem aprakstāmi. Bungas, karogi, uzmundrinošie un iedvesmojušie saukļi, tā sajūta, ka nu būs vārti, un dziļa nopūta „garām”, cīņa bija līdz mača pēdējai sekundei .....tad beidzot –UZVARA! Tā neaprakstāmā vienotības sajūta, kas bija visā Skonto hallē..., tā bija tiešām patiesā fanošana!

 

Gribētos arī mūsu stadionā dzirdēt bungu dārdoņu un patieso visu līdzjutēju kopīgo komandas uzmundrinājumu. Jāsaka gan, ka arī futbola komanda ne īpaši piedomā par sasveicināšanos un atvadīšanos no līdzjutējiem. Tāda komandas attieksme pret saviem līdzjutējiem un arī tiem, kas vienkārši atnāca pavērot spēli, neveicina vienotības sajūtu.

 

Nobeigumā gribu novēlēt FK Jēkabpils komandai būt vienotai, izvirzīt mērķus, nepadoties, cīnīties un uzvarēt! Mēs jūs vienmēr atbalstīsim lai nu kāds ir spēles tiesnesis vai rezultāts! Lai viss izdodas!

 

Inese Vaivode

Atstājiet komentāru