2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Kas Jēkabpilī organizēja Krievijā svinētās Uzvaras dienas pasākumu?

Kas Jēkabpilī organizēja Krievijā svinētās Uzvaras dienas pasākumu?

Jēkabpils dome Otrā pasaules kara veterānu godināšanai ar ziediem un dāvanām no sava budžeta piešķīrusi 400 eiro. Taču nauda nav pārskaitīta biedrībai “Pamjatj”, kā tas bija visus iepriekšējos gadus, bet gan pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļai, kas arī apmaksās rēķinus.  Vietējo mediju pārstāvji, tiekoties ar domes vadību preses konferencē, jautāja, vai tas nozīmē, ka tādā gadījumā 9.maija pasākumus, kas pilsētā tiek rīkoti saistībā ar Otrā pasaules kara beigām jeb tā dēvētās Uzvaras dienas kontekstā – organizē Jēkabpils dome?.

Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis skaidroja, ka šī sasaukuma deputātiem esot konceptuāla vienošanās atbalstīt 16. marta Leģionāru dienas un 9.maija Otrā pasaules kara veterānu rīkotos pasākumus ar vienādu naudas summu – 400 eiro. Līdz šim līdzekļi 9.maija pasākumiem tika pārskaitīti biedrībai “Pamjatj”, taču kā šogad pēdējā brīdī atklājies, biedrība “Pamatj” esot likvidēta, savukārt pašvaldība personu grupai, kuru pārstāv Lidija Anosova nevarot pārskaitīt līdzekļus. Tāpēc rasts risinājus, ka šo naudu Sabiedrisko attiecību nodaļa pārskaitīs tirdzniecības uzņēmumiem, kuros iegādājās ziedus un dāvanas kara veterāniem. Tas nenozīmējot, ka pašvaldība ir šo pasākumu rīkotāja, lai gan apmaksā rēķinus, citādi neesot bijis iespējams piešķirt naudu šī pasākuma organizētājiem.

9.maijā Jēkabpilī saistībā ar otrā pasaules kara beigām jeb tā dēvētās Uzvaras dienas kontekstā notika divi pasākumi – viens Jēkabpils pilsētas kapos pie brāļu kapu kopiņām, ko organizē Natalija Čehova un otrs Rīgas ielā Krustpils parkā, kur atrodas Otrā pasaules kara memoriāls, ko organizē Lidija Anosova ar domubiedru grupu. šajā pasākumā ik gadu ar priekšnesumiem piedalās arī Jēkabpils 2.vidusskolas skolēni. Uz žurnālistu jautājumu vai šāda satura pasākumā jāpiedalās Latvijas valsts skolēniem, tika sniegta atbilde, ka minētajā karā cīnījušies šo bērnu vecvecāki un priekšnesumi tiek sniegti gan godinot kara veterānus, gan kritušo karavīru piemiņai.

Atstājiet komentāru