2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Viktorija: Bāreņu nama “Līkumi” vadītājs Juris Boķis tiek apmelots

Viktorija: Bāreņu nama “Līkumi” vadītājs Juris Boķis tiek apmelots

Radio1.lv saņēma vēstuli no bijušās bāreņu nama “Līkumi” (tgd. “Saulstari”) audzēknes Viktorijas Nikolas Bahvalovas, kura nepiekrīt presē publicētajai negatīvajai informācijai par notiekošo bāreņu namā un tā vadītāju Juri Boķi.

Viktorija raksta: “Vēlos paziņot informāciju par Juri Boķi, bērnu nama “Līkumi” (Tagad "Saulstari" - red.piez.)  direktoru. Viņš bija ļoti labs pret mums, bērniem, un arī pret kolēğiem! Jā, reizēm viņš varēja uzbļaut uz kādu par nopietnu pārkāpumu, bet ne sist. Viņš katru gadu un gadalaiku pirka mums jaunas drēbes, kādas mēs paši izvēlējāmies. Mums lielajā grupā “Kamenes” bija katram sava istaba. Katru vasaru bija superīgas nometnes. Boķis dzimśanas dienās katram vienmēr dāvināja dāvanas. Ne jau direktorā ir vaina, bet gan audzēkņos. Lielākā daļa ir pieraduši pie uzklāta galda un tapēc arī pēc pingadības sasniegšanas nespēj pierast pie parastās pieaugušo dzīves un dzīvo uz citu cilvēku rēķina, piemēram, Aivis Berğis, kurš televīzijai stāsta par Juri Boķi tādus melus, bet pats dara sliktas lietas: apzog, nomelno, "uzmet" darba devējus, savus partnerus un bijušos audzēkņus no bāreņu nama “Līkumi”. Es uzskatu, ka tik labu direktoru vel pameklēt vajadzētu. Kādreiz bērnu nama bērniem nepatika direktore Zenta Geistarte un viņu ar laiku atstādināja no amata. Saprotiet, bērni, kuri tiek atņemti no ğimenes bērnībā ir citādi, protams, ka arī man nepatika skolā skatīties uz citiem vecākiem, kuri mīļo savus bērnus, bet man dāvāja pietiekoši uzmanību auklītes un audzinātājas. Man ir žēl direktora un to darbinieku, kas savulaik strādāja ar mums, jo mēs bijam traki. Citi bēga no bērnu nama, lai tik justos augstāki, citi lamājās, kā bomži, bet vel citi dzēra vai apzaga bērnu nama ēkas, ostīja benzīnu un seksuāli izmantoja savus vienaudžus, arī Aivis Berğis nebija bez vainas. Man viņa ir žēl, jo viņş vienmēr vaino citus pie savām problēmām, bet pats nejūtas nekad vainīgs.  Arī tas, kapēc viņš bija psihoneiraloğiskajās slimnīcās, bija tapēc, ka viņu interesēja puiši no bērnu nama un vietējās apkārtnes, viņš arī pirms vairakiem gadiem nodedzinaja Jekabpils Sarkanā krusta ēku un jūtas par to lepns. Es taču direktoru nevainoju, ka sastopos dzīvē ar grūtībām! Juris Boķis mums savulaik deva iespēju mācīties, kā pareizi dzīvot, bet mēs to neņēmām vērā, mums bija svarīgs alkahols, zalīte, benzīns un citas “ziepes “, ko savulaik darījām.”

Saistīta ziņa: Bērnunama «Līkumi» kriminālprocess nav būtiski pavirzījies, vietvara aizstāv direktoru

Komentāri (0-10/13)

  • !
    02.07.2018 18:36
    Aldis:
    Boķis kā izspruka no ķurķa, uzreiz uzsācis savu reklāmas kampaņu!

    Sproģe speciāli aizgājusi atvaļinājumā. Bokis izzadzis bērnu dokumentus un publicējis pietiek.com. Sproģe tēlo nevainīgo, jo bija tak prom.
    Un Salas novads mājas lapā popularizē zagtos dokumentus. Bandītiska pašvaldība!!!
  • Aldis
    02.07.2018 18:36
    Boķis kā izspruka no ķurķa, uzreiz uzsācis savu reklāmas kampaņu!
  • Nika
    02.07.2018 18:35
    Pareizi teikts izzaga ari tada tadu aizstav
  • T
    02.07.2018 18:35
    Vienkārši kāds grib tikt cauri sveikā!
  • anonims
    02.07.2018 18:35
    Domāju ka šajā sitvācijā ir daļa patiesības gan bērniem gan direktoram. katram ir kāds mīnus, bet pats to sevī neieraudzīsi. viktorij nevajag tēlot ka viss bija ideāli, tā nebija. direktors nav slikts bet tik izcils ar nebija bišķi pārspīlē. Un nevajag nodirst Aivi jo pati nēsi labāka arī proti tik uz citu rēķina dzīvot. Labāk audzini savu bērnu un velti vissu uzmanību viņam lai netkārtojas tas pats kas ar tevi. jau apnicis klausīties šīs runas par šo tēmu.
  • Rihards
    02.07.2018 18:35
    Piekrītu Maritanai. Mēs paši bijām kā naglas pakaļā kuri klaiņojām zākājām skolotājas audzinātājas lietojām alkaholiskos dzērienus un jutāmies lieli. Arī Zentas laikā bijām psihiātriskajas slimnīcās dēļ savas mēles un darbiem. Arï Jura Boķa laikā vjdz strādāt tik neviens nekā nedarija un tapēc arī izgājušie neatrod sevi un vaino Boķi pie katras neveiksmes. Ja smadzenes nav tad tur neviens nepalidzēs.
  • Maritana..
    02.07.2018 18:35
    Es nevaru spriest kas tur tagad notiek, bet zentas geistartes laika viss bij feini.. Es neko slikti nevaru pateikt vienigi vienu lielu PALDIES gan vinai un visiem ta laika pedagogiem..ja ari es kad dzivoju likas slikta dzive tur... bet kad jau pilngadiga paliku tad tik sapratu ka tur tomer mums bij labaka dzive ka dazam labam majas pie vecakiem.. dusmojamies begam klainojam .. kapec? Tapec kad gribejas atrak but pieaugushiem zakajam pedagogus par ko? Par to kad mums tika aizradits par musu nedarbiem, bet vini mums tikai labu veleja mes protams Tai laika to nesapratam...un saku no sirds lielu PALDIES visiem pedagogiem par rupem gadigumu par pacietibu ar mums
  • Rihards
    02.07.2018 18:35
    Vo vo turpini Viktorij tā pat. Berğis nodedzināja speciāli sarkano krustu un nevajag te teikt ka Viktorija slikta. Ja nu kas susuriņ mēs ar Bahvalovu kopā sēdējām vagā un ravējām lietus laikā kad visi ēda pustdienas. Zenta bīj super, bet arī tā jums nepatika un bērnu inspekcijai samelojāt ka jūs dauzija. Tapēc man žēl ir to darbinieku un paša direktora.
  • @ndz@
    02.07.2018 18:35
    Labdien!
    Esu pats nodzivojis b/n 15 gadus un tads ka Aivis vai Viktorija nevar apstridet nepatiesu informaciju.
    Es gribetu aizradit zinu portalam Radio1 par to ka ja jums uzrakstis jebkurs bernunama bijusais audzeknis un sniegs savu informaciju juss tam noticesies ka naivi cilveki un publicesiet to?
    Ja jums ir velesanas noskaidrot patiesus faktus par to kas tur ir bijis ejat uz Valsts policiju!
    Viktorija tu nesi bijusi viena no tam labakajam un paklausigakajam b/n audzeknem bet tevis sniegta informacija neatbilst patiesibai,tu nevari zinat neko jo tu atradies Ainazu psihoneirologiskaja iestade-un to kad direktors Juris davinaja berniem davanas tas bij murgs,ta pat ar istabam-mes istabas dzivojam pa 2-3 cilveki.
    Tapec ludzu padomajiet ko rakstat,Viktorija nau no tiem veselakajiem berniem jo cilveks kas atradies arstniecibas iestades ir garigi nevesels.
  • Audzēknis bijušais
    02.07.2018 18:35
    Vot lasu komentārus un nezinu smieties vai raudāt. Jūs tak visi tādus bārenīšus mētājat no sevis , ka smiekli nāk. Vaino Viktoriju , ka aizstavējusi Juri Boķi. Visi jūs lb bijāt i pie Zentas i pie Jura. Jums bārenīšiem visi vainīgi tik nekad nepaskataties spogulī. Un tā ka Juris dāvināja dāvanas tā ir taisnība. Es ar par direktoru esmu un uzskatu ka Aivim nav taisnības.
12

Atstājiet komentāru