2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Iedzīvotāja: Kas izdemolēja Jēkabpilī, Pils rajonā slidotavas apgaismojumu? (FOTO)(PAPILDINĀTS)

Iedzīvotāja: Kas izdemolēja Jēkabpilī, Pils rajonā slidotavas apgaismojumu? (FOTO)(PAPILDINĀTS)

(Papidināts ar pašvaldības viedokli, papildināts no 2.līdz 4.rindkopai)

Kāda jekabpiliete sazinājās ar Radio1.lv, lai paustu savu neizpratni par notiekošo Jēkabpilī, Pils rajonā. Viņa sacīja: “Pēc ilgāka laika nācās būt Pils rajonā un man bija liels pārsteigums, ieraugot, ka Pils rajona hokeja laukuma apgaismes stabi noliekti pie zemes, salauzti, sabojāti un no tiem izņemtas vai izzagtas apgaismes lampas. Visticamāk tas ir vandālisms vai zādzība, ko veikuši kādi nadzīgi “firmači”, savācot no objekta sev vajadzīgo, jo neticu, ka pašvaldības dienesti tādā veidā būtu rīkojušies, lai piemēram, mainītu apgaismes stabus vai uzlabotu apgaismojumu, un kāpēc gan būtu jāmaina tikai pirms diviem gadiem uzliktais apgaismojums. Pašvaldības dienesti, visticamāk, nebūtu atstājuši arī tādu postažu. Vēl nesen presē lasīju, ka slidotava Pils rajonā darbosies arī šoziem, jo pašvaldībai izdevies panākt vienošanos ar Latvijas gāzi un tajā pārbūve nav nepieciešama. Taču kā slidotava ziemas tumšajos vakaros varēs darboties bez apgaismojuma? Vēlos zināt, kas noticis Pils rajona slidotavā un vai šoziem, ja būs piemēroti laika apstākļi, tajā varēs slidot?”

Aculieciniece atsūtīja arī foto, kuros redzams kā šobrīd izskatās slidotava Jēkabpilī, Pils rajonā. Jautājumu, par to, kas noticis ar slidotavas apgaismojumu adresējām Jēkabpils Pilsētsaimniecības departamenta direktoram Raitam Sirmovičam.

“Pils rajona slidotavā noticis vandalisms, apgaismes stabi ir noliekti un tām izzagtas halogēnās gaismas lampas. Nodarītie zaudējumi ir apmēram 1000 eiro. Par notikušo pašvaldība ir ziņojusi valsts policijai, notiek izmeklēšana,” sacīja Raits Sirmovičs.

Viņš pastāstīja, ka apgaismes stabi esot veidoti no samērā mīksta materiāla un ja izdodas aizķert ar kaut ko aiz staba augšgala, tad izmantojot sviras metodi to noliekt esot samērā vienkārši. Šajā vietā arī esot mīksta grunts, kas vēl vairāk atvieglojusi vandāļu plānus noliekt stabus, lai izzagtu gaismas ķermeņus. Savukārt nozagtos gaismas ķermeņos varot izmantot ne tikai ielas apgaismojumam, bet arī mājsaimniecībā. Vandalisms veikts apmēram pirms mēneša nakts laikā, tāpēc neviens nav pamanījis vainīgos un ziņojis notikuma brīdī. Tuvumā neesot arī novērošanas kameru, atliekot vien cerēt, ka policijai tomēr izdosies atrast vainīgos un saukt pie atbildības.

Raits Sirmovičs sacīja, ka firmai SIA “Energoterms”, kas rūpējas par apgaismojumu Jēkabpilī, uzdots atjaunot apgaismojumu pie slidotavas jeb hokeja laukuma Pils rajonā. Apgaismojums jāatjauno nedēļas, vēlākais divu nedēļu laikā.

Jau ziņots, ka pagājušā gada septembrī Jēkabpils domes deputāts Kaspars Ģirģens sasauca vietējo mediju preses konferenci, lai informētu žurnālistus, ka Jēkabpils dome no plašākas sabiedrības slēpusi faktu, ka Pils rajona hokeja laukums uzbūvēts tieši virsū augsta spiediena tērauda gāzesvadam un tas ir atzars Pils rajona gazificēto objektu apgādei. Kaspars Ģirģens toreiz norādīja, ka par slidotavas būvniecību atbildība jāuzņemas Pilstsaimniecības departamentam. Tāpat arī viņš zināja teikt, ka šī objekta būvniecībā piedalījās SIA "Jēkabpils pakalpojumi" un SIA „Ošukalns celtniecība”. Savukārt par apgaismojuma ierīkošanu atbildīgais bijis Jēkabpils domes Pilsētsaimniecības departamenta saimnieciskās nodaļas vadītājs Pēteris Lazdāns.

Tāpat arī vēstīts, ka 2016. gada septembra nogalē Pils rajonā tika veikta āra hokeja laukuma asfaltēšana. Laukuma sagatavošanu Jēkabpils pilsētas pašvaldība un SIA “Pils rajona namu pārvalde” uzsāka jau 2015. gadā, uzklājot grants segumu un uzstādot soliņus. 2016.gadā turpinājās laukuma sagatavošana ziemas sezonai – uzklāts asfalta segums un apmales, izvietoti stabi laukuma bortu stiprināšanai, kā arī ierīkots āra apgaismojums un apskaņošanas sistēma, kas ļauj slidojot klausīties mūziku. Asfaltētais laukums atbilst Eiropas standarta hokeja laukuma izmēriem – 60X30 metri.
Pērn jēkabpiliešiem jau otro gadu bija iespēja baudīt ziemas priekus bezmaksas āra slidotavā, ko Jēkabpils pilsētas pašvaldība un SIA “Pils rajona namu pārvalde” ierīkoja pie mājas Pils rajonā 219. Vai būs arī tāda iespēja šogad, to rādīs laiks.

Aculiecinieces foto

Komentāri (0-5/5)

  • Guest
    02.07.2018 18:35
    Ne pa tēmu, bet par aptauju, vai ziemassvētku rotājumu naudu ieguldīt ielu apgaismojumā. Es formulētu jautājumu citādi, kā būtu, ja naudu, ko amatpersonas notrallina braukājot pa sadraudzības pilsētām, ieguldītu ielu apgaismojumā? Bez rotājumiem svētkos būs kā būs, bet to, ka domes pārstāvji nebraukalēs apkārt, no tā neviens necietīs. Tagad ir kā ir. Ielu apgaismojuma lampas ir tumši dzelteni oranžas, kuras dod vāju, acij pretīgu apgaismojumu.Jūtamies kā morgā!
  • Piliete
    02.07.2018 18:35
    Lieliem vīriem drīkst nekopt savu īpašumu un nesaņemt par to sodu:)
  • Juris
    02.07.2018 18:35
    Jā, jā! 24/7 policistu pie katra staba. Protams, ka vietējie, nu pilnīgi neviens, neko nezina, neko neredzēja, neko nedzirdēja. Protams, ka demolētāji atbrauca no Burjatijas, vai ne?
  • Latvietis
    02.07.2018 18:35
    Un nez vai policija pa to pusi ar tik biezi patrulē kā pa kreiso krastu...dazkart izskatas.ka bezjega tērē degvielu...
  • Guest
    02.07.2018 18:35
    Kam jāsakopj laukuma apkārtne,a? Par to ne vārda! Kaut kas nenormāls, kā tur apkārt viss aizaudzis, pērnā kūla, krūmi. Tā pilsētā ir jābūt?

Atstājiet komentāru