2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Iedzīvotāja: Vai vēstures pieminekļi vajadzīgi tikai svētku reizēs? (FOTO)(PAPILDINĀTS)

Iedzīvotāja: Vai vēstures pieminekļi vajadzīgi tikai svētku reizēs? (FOTO)(PAPILDINĀTS)

(Pievienota pēdējā rindkopa)

Portāls Radio1.lv saņēma vēstuli un foto no jēkabpilietes Liānas, kura ievērojusi, ka ziemā Jēkabpils pilsētas pašvaldība nerūpējas par vēstures pieminekļiem un vēlējās zināt, vai pieminekļi mums ir vajadzīgi tikai svētku reizēs?

Lūk, Liānas vēstule:

"Labdien! Pastaigājoties pa pilsētu, radās jautājums. Vai pilsētas pieminekļi ir vajadzīgi tikai svētku laikā? Pie Krustpils pils ir piemineklis Kritušiem par Tēvzemi, pie kura novembra svētku laikā, pilsētas iedzīvotāji un atbildīgās amatpersonas saka svētku runas un noliek ziedus un svecītes, un ar to arī viss. Ziemas laikā sniegs netiek tīrīts, tikai ietves. Vai tā ir pienācīga izturēšanās pret vēstures mantojumu?"

Sazinājāmies ar SIA "Jēkabpils pakalpojumi" valdes priekšsēdētāju Jāni Hauku, lai noskaidrotu, kāpēc ziemā netiek tīrīts sniegs pie pilsētas vēstures pieminekļiem.

"Mūsu pārzinā Rīgas ielā ir tikai ietve gar pieminekli, ne t'pievedceliņš un laukums pie pieminekļa. Vērsīšu uzmanību par šo jautājumu pašvaldības speciālistiem. Domāju, ka šādas vietas būtu jātīra ne tikai svētkos," sacīja Jānis Hauka.

Jautājumu: Vai Vēstures pieminekļi vajadzīgi tikai pāris reizes gadā, kad atzīmējam Lāčplēša dienu, Valsts svētkus vai represēto piemiņas un atceres pasākumus, ja to uzturēšana netiek veikta nepārtraukti, adresējām pašvaldībai. Saņemto atbildi publicēsim.

Pirmdien ar Radio1.lv atkārtoti sazinājās SIA "Jēkabpils pakalpojumi" valdes priekšsēdētājs Jānis Hauka un sacīja, ka pēc šī signāla, ka pie pieminekļa netiek tīrīts sniegs, pašvaldība ir uzdevusi uzņēmumam parūpēties, lai sniegs tiek notīrīts un šīs dienas laikā tās tiks izdarīts.uzņēmumam uzdots rūpēties par pieminekļa teritoriju līdz janvāra beigām. Turpmāk, ja būs nepieciešams, sniegu pie pieminekļa tīrīs pagaidu darbos algotie jeb tā dēvētie "simtlatnieki".

Aculiecinieces foto

Komentāri (0-1/1)

  • Zinātāja
    02.07.2018 18:36
    Pieminekļi ir liecība, par tiem laikiem, kurus mēs neesam piedzīvojuši. Kauns Jēkabpils Domei, ka neciena un netīra vēstures mantojumu!!!!!

Atstājiet komentāru