2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

SIA “Jēkabpils autobusu parks” veiktajā pārbaudē nekonstatē gadījumu, kad no autobusa būtu izsēdināts bērns

SIA “Jēkabpils autobusu parks” veiktajā pārbaudē nekonstatē gadījumu, kad no autobusa būtu izsēdināts bērns

SIA “Jēkabpils autobusu parks” direktora vietniece Aija Vetere informēja portālu Radio1.lv, ka uzņēmumā veiktajā pārbaudē nav apstipinājies gadījums, kad kontroliere būtu izsēdinājusi no autobusa 11gadīgu meiteni. To neapstiprina nedz kontrolieres, nedz autobusa šoferis.

Aija Vetere sacīja, ka tiešām autobusā, kas 12.februārī pulksten 11.20 atiet no pieturvietas “Poliklīnika” pieturvietā “Meža iela” iekāpušas kontrolieres. Pārbaudot biļetes tiešām bijis gadījums, kad meitene nav varējusi atrast biļeti un viņa aicināta droši to meklēt, kamēr atrod, neviens nav sacījis, ka bērnam jākāpj laukā vai kā citādi viņai aizrādījis. Aija Vetere uzsvēra, ka uzņēmuma darbinieki nav izdarījuši pārkāpumu.

Viņa arī piebilda, ka saskaņā ar Autotransporta direkcijas sniegto skaidrojumu, kontrolierēm ir tiesības izsēdināt pasažieri bez biļetes, savukārt bērnus līdz 15 gadu vecumam drīkst izsēdināt tikai tādā gadījumā, ja tas tiek nogādāts tuvākajā policijas iecirknī. Taču SIA “Jēkabpils autobusu parks” kontroles dienests nekad šādu likumā noteikto iespēju nav izmantojis un bērni netiek izsēdināti, nogādājot policijas iecirknī. Arī šajā gadījumā bērnam nav lūgts pamest autobusu, izkāpt bijusi pašas meitenes izvēle. Turklāt meitene neesot raudājusi un konflikta nav bijis, tāpēc uz mammas jautājumu, kāpēc neviens nav aizstāvējis raudošu bērnu, atbilde ir vienkārša, tādas situācijas nebija.

Radio1.lv vēlreiz sazinājās ar Līgu. Viņa sacīja, ka, protams, neviens meiteni aiz rokas nav vilcis laukā no autobusa vai pavēlējis to atstāt. Taču pēc kontrolieres pieprasījuma uzrādīt biļeti un nespējot to atrast, bērns satraucies un izkāpis nākamajā pieturā, kas ir tālu no viņas mājām. Kad meita nomierinājusies, Līga lūgusi vēlreiz mierīgi izstāstīt kā viss noticis. Meita teikusi, ka kontoliere prasījusi biļeti, bet viņa to nav varējusi atrast un satraukusies. Kad mamma jautājusi, kāpēc meita tik ļoti nobijusies no kontrolieres, viņa sacījusi, ka ir redzējusi gadījumu autobusā, kad tiek izsēdināta vecenīte un baidījusies, ka arī viņu tūlīt izsēdinās. Līga arī piebilda, ka meitai kontroliere sacījusi, cik ilgi var meklēt biļeti un šī replika satraukusi meitu, tāpēc viņa ar asarām acīs izkāpusi. Līga uzsvēra, ka tic meitai par kontrolieres sacīto repliku, pat ja to neapstiprina kontroliere. Tā kā pietura, kurā viņa izkāpusi ir tālu no meitenes mājām, viņa satraukusies un zvanījusi mammai, raudādama stāstot, ka nav varējusi atrast biļeti, ko uzrādīt kontrolierei un izkāpusi no autobusa un nezina, ko tagad darīt.

Jau ziņots, ka Līgai palīdzēja kolēģe, kas ar savu transportu aizveda līdz meitai un palīdzēja viņu nogādāt mājās.

.

 

Komentāri (0-10/32)

  • Tā pati
    02.07.2018 18:36
    Un atkal ejam melos dziļāk - cik gara tā pasaka būs tev mammīt ?
    Varbūt beidzot saņemies un atvainosies šiem darbiniekiem
  • Edgars
    02.07.2018 18:36
    Ja manu bernu ta isedinatu. Izvazatu pa visam tiesam to kontolieri un vel adauzitu zili zalu...
    Ka ta var izdarit pret bernu
  • ej nost
    02.07.2018 18:36
    Jau ķeras klāt kontrolieres ne tikai bērniem, bet pat medijiem! Liecies mierā !
  • Zanda
    02.07.2018 18:36
    Pateicoties Līgai un portāla redaktoriem kuri nenoskaidrotu vispirms īstos faktus un tad publicē Jēkabpils šodien tiks rādīta tv3 ziņās pataisot mūsu pilsētu atkal par viss sliktāko
  • piekrītu
    02.07.2018 18:36
    Pirmkārt, Jēkabpilī ir ļoti jāpiepūlas,lai bez biļetes tiktu autobusā. Pasažieri pieturās iekāpj pa pirmajām durvīm un tās iegādājas pie šofera,vai arī viņam uzrāda mēnešbiļeti. Kontrole būtībā ir paredzēta šoferim. Bet redzot Jēkabpils kontroles madāmas, reizēm tiešām liekas, ka īstā darba vieta viņām būtu policijā. Autoparka šefs ir sakarīgs cilvēks, gan jau tiks galā.
  • pasažiere
    02.07.2018 18:36
    Pilnīgi piekrītu Annai - kaut ko padzird pa ausu galam ("viena tante teica") un publicē! Visi lielākie Latvijas portāli tagad gāna kontrolieri un autobusu parku, bet nevienam, tajā skaitā Radio1, nenāk ne prātā atvainoties par nepatiesas un nepārbaudītas informācijas sniegšanu.
    P.S. Un nepareizs "kad" lietojums "ka" vietā jau virsrakstā! Ko tad vēl prasīt:..
  • Anna
    02.07.2018 18:36
    Ieteikums portāla radio1. atbildīgajām personām-pirms publicēt informāciju, varbūt vispirms tomēr noskaidrot visus lietas apstākļus un tad ievietot ziņu, nevis publicēt jebko, ko kāds izdomājis pavēstīt. Uzskatu, ka šim portālam būtu jāatvainojas autobusa parka vadībai par neslavas celšanu medijos. Pie viena, vēlētos ieteikt arī žurnālistus izvēlēties tādus, kas raksta bez pareizrakstības kļūdām. Jūsu portālam tas ļoti raksturīgi.
  • Maigons
    02.07.2018 18:36
    Ugis:
    Jūs dolbajobu bars,esat visi slimi ar galvu!jums tik iedod kādam uzdirst,paņemat un pakaraties un nemokieties!!!


    Viss būs labi, 3x dziļi ieelpo un izelpo.
    Nervostrong jebkurā aptiekā pieejams.
  • Liesa
    02.07.2018 18:36
    Man ir bērns tādā vecumā, un domāju ka viņš pēc šādām konduktora replikām būtu izkāpis ārā! Labāk būtu saukusi policiju ne kā pieļāvusi ka bērns izkāpj kaut kur! Pieaugušajiem vajadzētu aizdomāties, kāda ir mūsu vienaldzība pret notiekošo! Varu saderēt ka jeb kurš normāli domājošs vecāks uztrauktos par savu bērnu! Tikai mēs katrs reaģējam savādāk! Neaistāvu, pat nosodu konduktores rīcību! Tādi cilvēki var slaucīt ielas nakts stundās.
  • Ende
    02.07.2018 18:36
    tik tiešām:
    Kontroliere savu vainu neatzīst,šoferis apliecina viņas nevainību. Kurš gan būtu par to šaubījies?

    Vispirms IZLASI rakstu.

Atstājiet komentāru