2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Aculieciniece: Madonas novada Mārcienā šodien novērota krusa (VIDEO)

Aculieciniece: Madonas novada Mārcienā šodien novērota krusa (VIDEO)

Aculieciniece Madara portālu Radio1.lv informēja, ka šodien Madonas novada Mārcienas pagastā novērota krusa. Savukārt Jēkabpilī šodien saule mijas ar mākoņiem un īslaicīgu lietu.

Statistika par laika apstākļiem liecina, ka pērn šajā dienā daudzviet bija īslaicīgi nokrišņi, tajā skaitā krusa un sniegputenis. Saulainos brīžos gaiss iesila līdz +6..+10 grādiem.

2016.gadā daudzviet lija, vietām arī sniga un bija stipri nokrišņi. No rīta Zosēnos zemi klāja trīs centimetri sniega. Gaisa temperatūra naktī -2..+3 grādi, dienas vidū +2..+8 grādi.

Pirms trim gadiem valsts austrumos bija pērkona negaiss, bet Kurzemes rietumkrastā izveidojās migla. Gaisa temperatūra dienas vidū no +7..+12 grādiem piekrastē līdz pat +21 grādam Latgalē.

2014.gadā bija skaidras debesis un pūta lēns vējš. Gaisa temperatūra no -4,8 grādiem naktī Mērsragā līdz +21,3 grādiem pēcpusdienā Jelgavā. Gaisa relatīvais mitrums valsts austrumos saruka līdz rekordzemam līmenim - 10%.

2011.gadā, lai gan naktī gaisa temperatūra vietām noslīdēja mazliet zem nulles, dienā tā pakāpās līdz pat +21..+24 grādiem.

2003.gada 26.aprīlī laikā ap saullēktu sals sasniedza -3..-8 grādus, Vidzemes augstienē tika reģistrēti -8,7 grādi.

2001.gada 26.aprīlī Rīgā gaiss sasila līdz +24 grādiem, bet nākamajā dienā lija lietus, pūta auksts vējš un temperatūra bija tikai ap +7 grādiem.

Aculiecinieces foto un video

Atstājiet komentāru