2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Pašvaldības policija: Pagaidām lapsu ķeršanu Jēkabpils pilsētas pašvaldība nevar nodrošināt

Pašvaldības policija: Pagaidām lapsu ķeršanu Jēkabpils pilsētas pašvaldība nevar nodrošināt

Portāls Radio1.lv saņēma vēstuli no jēkabpilieša Andra, kurš dzīvo Jēkabpilī, Ābeļu ielā, kurā viņš ziņo par klaiņojošiem suņiem un lapsām.

“Gribētos ar preses palīdzību beidzot tikt skaidrībā, kas tad īsti Jēkabpilī notiek? Jau nedēļu, vismaz, Ābeļu ielu ir iecienijuši divi, augumā samērā ražīgi vilku sugas jaukteņi. Ievēroju, ka tie cenšas ielīst katrā pagalmā, ja kaut kāda šķirbiņa ir palikusi vaļā. Pēdējo dienu laikā, agrāk tikai vakaros, bet tagad arī dienā, pa ielu vazājas diezgan bēdīga izskata lapsa. Mums vēl tomēr ir bērni, kuriem savukārt ir brīvdienas, un prognozēt suņu, un vēl arī lapsas uzvedību, laikam gan nevar. Tad nu jautājums. Kura no pilsētas institūcijām vēlas uzņemties atbildību par Jēkabpils iedzīvotāju dzīvību, veselību?” raksta Andris.

Viņa uzdoto jautājumu adresējām Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijai. Atbildi sniedza Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieka vietniece Inga Ostrovska.

“Par klaiņojošu suņu un kaķu izķeršanu pilsētā Jēkabpils pilsētas pašvaldībai ir noslēgts līgums ar SIA “Jēkabpils pakalpojumi”. Lai dzīvnieku noķertu, var zvanīt uz SIA “Jēkabpils pakalpojumi” diennakts operatīvā dežūrdienesta tālruni 29387082.

Lauku teritorijās lapsu skaits tiek ierobežots tās medījot. Pilsētā tas nav iespējams, jo pilsētas teritorijā medības aizliegtas ar likumu. Jēkabpils pilsētas pašvaldība varētu pārņemt Rīgas pašvaldības pieredzi, kur ar mednieku biedrību Rīgas dome ir noslēgusi līgumu par meža zvēru izķeršanu un pārvietošanu ārpus pilsētas.

Pagaidām lapsu ķeršanu Jēkabpils pilsētas pašvaldība nevar nodrošināt, jo medības, kā jau minēju, pilsētas teritorijā nav atļautas, bet cita aprīkojuma, kā tikt ar tām galā, pagaidām nav,” informē Inga Ostrovska.

Tātad par klaiņojošiem suņiem iedzīvotāji aicināti zvanīt un ziņot SIA "Jēkabpils pakalpojumi" pa tālruni - 29387082. Savukārt, redzot klaiņojošu lapsu, par savu un bērnu drošību jārūpējas pašiem, izvairoties no saskarsmes ar meža dzīvnieku.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru