2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Cik izmaksāja puķudobe pie tilta?

Cik izmaksāja puķudobe pie tilta?

Radio1.lv ir saņēmis daudzu jēkabpiliešu paustu neizpratni un pat sašutuma pilnus viedokļus: vai tiešām puķu dobe Jēkabpilī Rīgas-Kurzemes ielas aplī pie tilta ir izmaksājusi vairāk nekā 48 tūkstošus eiro, jo vizuāli tā ir vienkārša apļveida dobe ar tradicionālām vasaras puķēm, kurā nav veikti lieli labiekārtošanas darbi, kas, viņuprāt, nevarētu maksāt tik lielu naudu. Jāteic, ka iedzīvotājiem taisnība, šī puķudobe nav izmaksājusi tādus milzu līdzekļus.

Radio1.lv, sazinoties ar Jēkabpils pilsētas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieci Ievu Lapiņu, noskaidroja, ka puķudobe, kas šobrīd ir ierīkota aplī pie karoga Rīgas ielā pašvaldībai izmaksāja ap 2000 eiro. Šo iepirkumu uzvarēja SIA “Sedumi”, kas ierīkoja puķu dobi, piegādāja un iestādīja vasaras ziedus, kā arī veic stādījumu kopšanu.

Iemesls tam, ka liela daļa pilsētas iedzīvotāju kļūdaini uzskata, ka patlaban ierīkotā puķu dobe aplī pie tilta izmaksāja vairāk nekā 48 tūkstošus eiro, ir deputāta Kaspara Ģirģena paziņojums sociālajā vietnē Facebook par pašvaldības plānotajiem tēriņiem, kas tika publicēts jūnijā, tajā pašā laikā, kad ierīkoja šo dobi. To vidū bija arī minēts, ka pašvaldība plāno tērēt 48 385 eiro puķu dobes ierīkošanai. Deputāta publikācijā nebija sniegts plašāks skaidrojums, kad šo puķudobi veidos, tāpēc daudzi, iepazīstoties ar publicēto informāciju un redzot stādām puķes, kļūdaini secināja, ka tiek īstenots dārgais projekts. Pagaidām darbi pie puķudobes, kurai atvēlēti vairāk nekā 48 tūkstoši eiro, vēl nav sākti, nav noticis arī iepirkums un no šiem darbiem atvēlētās summas pašvaldības budžetā pagaidām vēl nav iztērēts ne cents.

Jāatgādina, ka ierīkot greznu puķudobi karoga aplī pie tilta bija paredzēts  Kurzemes-Vienības ielu rekonstrukcijas projektā vēl pirms septiņiem gadiem. Puķudobes ierīkošanai bija paredzēti arī līdzekļi un A/S “Ceļu projekts” veica tās projekta izstrādi. Taču noslēdzoties ielu rekonstrukcijas projektam, puķudobe netika ierīkota un šos darbus atlika uz vēlāku laiku, kas tā arī netika veikti. Aplī pie tilta iecerēts veidot ziemciešu stādījumu īpašā krāsu rakstā, veicot šeit vērienīgus labiekārtošanas darbus, līdzīgi, kā tas tika darīts aplī Brīvības un Vienības ielas krustojumā. Kā informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa, puķudobes izmaksas, atbilstoši izstrādātajam projektam, tika rēķinātas 2017.gadā, veicot tirgus izpēti, pēc tā brīža šādu darbu un nepieciešamo ziemciešu tirgus cenām. Summa – 48 385 eiro ir provizoriskā summa, kas veicot iepirkumu var tikt samzināta, precizēta.

Attēlos: Pašlaik esošā puķu dobe Jēkabpilī, Rīgas-Kurzemes ielas karoga aplī pie tilta, kā arī vēl tikai plānotās greznās puķu dobes skices un vizualizācijas, kuras ierīkošanai pašvaldības budžetā paredzēti vairāk nekā 48 tūkstoši eiro.

Vizualizācijas izstrādāja SIA TP aģentūra.

Atstājiet komentāru