2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Nesola izgaismot Dambja un Daugavpils ielu posmus

Nesola izgaismot Dambja un Daugavpils ielu posmus

Ar Radio1 sazinājās iedzīvotāji, kas ikdienā izmanto Dambja ielas posmu starp Brīvības un Pormaļa ielām, kā arī Daugavpils ielas posmu gar apbraucamo ceļu.

Radio1 saņēma sūdzības no jēkabpiliešiem, kas ikdienā izmanto pilsētas sabiedrisko transportu un šobrīd Pasta ielas remontdarbu laikā, kad pieturvietas pārvietotas no Pasta un dažas arī no Brīvības ielas uz Pormaļa ielu, dodas uz tām. Viena no pieturvietām atrodas Pormaļā ielā pie bijušās bankas ēkas un uz to pasažieriem jāiet pa Dambja ielas posmu, kas atrodas starp Brīvības un Pormaļa ielām. Šajā ielas posmā nav nevienas apgaismes lampas, turklāt ietvju asfalts ir sabrucis un bedrains. Līdz ar to diennakts tumšajā laikā ir ļoti apgrūtināta pārvietošanās, jo ceļš nav labi pārskatāms un ir nekvalitatīvs. Iedzīvotāji interesējās kādas ir iespējas izgaismot šo ielas posmu vai vismaz izvietot pagaidu apgaismojumu. Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvniecības nodaļas vadītājas vietniece Kristīne Garde skaidroja, ka tas nav iespējams, jo lai to izdarītu ir jāpārrok Pormaļa ielu, kas netiks darīts, vienīgais, ko lietas labā varot darīt, izvērtēt iespēju uzlabot ietves stāvokli, lai pārvietošanās būtu ērtāka. Par apgaismojuma ierīkošanu šajā Dambja ielas posmā tikšot domāts tuvāko gadu laikā, kad tiks veikta Pormaļa ielas rekonstrukcija.


Arī iedzīvotāji, kas ikdienā izmanto Daugavpils ielas posmu pie apvedceļa, izteica neapmierinātību, ka šis ielas posms, ko izmanto bērni ceļam uz skolu un iedzīvotāji ceļam uz darbu ir neizgaismots. Savukārt līdzās esošā Asotes iela, ko gājēji tik intensīvi neizmanto ir izgaismota. Iedzīvotāji vēlējās noskaidrot, kad tiks apgaismojums ierīkots arī šajā Daugavpils ielas posmā. Kristīne Garde sacīja, ka šī ielas posma, aptuveni 300 metru garumā, izgaismošana tuvākajā laikā nav paredzēta un nav iekļauta ne šī, ne nākamā gada budžetā. Taču iedzīvotāju lūgums tiks ņemts vērā un tuvāko gadu laikā tiks domāts par šī ielas posma izgaismošanu.

Atstājiet komentāru