2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Kokneses novadā dūmvadā dega sodrēji

Kokneses novadā dūmvadā dega sodrēji

Pagājušajā diennaktī, laika posmā no šī gada 21.novembra plkst. 6.30 līdz 22.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem un vēl viens bija maldinājums.

Plkst. 10:12 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavā deg automašīna. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vieglās automašīnas motortelpa 2m2 platībā.

Vakar pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kokneses novadu, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji. Kopējā degšanas platība bija 5m2. Ugunsdzēsēji glābēji apsekoja bēniņus, lai pārliecinātos, ka karstuma ietekmē nav aizdegušās jumta konstrukcijas.

Ugunsdzēsēji glābēji atgādina, ka dūmvada tīrīšana ir jāveic pirms apkures sezonas, tomēr, ja tas nav izdarīts, tad jāatrod iespēja to izdarīt pēc iespējas ātrāk. Netīrīti dūmvadi ir bīstami un var izraisīt postošus ugunsgrēkus! Privātmāju īpašnieki dūmvadu tīrīšanu var veikt paši, ja ir tam nepieciešamās zināšanas un aprīkojums.


Plašākai informācijai:
Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Zemgales reģionā

Atstājiet komentāru