2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Sestdien Viesītes novadā dega dzīvojamās mājas jumts

Sestdien Viesītes novadā dega dzīvojamās mājas jumts

Pagājušajā piektdienā un brīvdienās, laika posmā no šī gada 30.novembra plkst.6.30 līdz 3.decembra plkst.6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 26 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Svētdien, plkst.11.49, VUGD saņēma informāciju, ka Jaunjelgavas novada Sunākstes pagastā deg malkas šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg ar malku piekrauts šķūnis pilnā platībā un tam jau iebrucis jumts. Ar traktortehnikas palīdzību no šķūņa tika vesta ārā malka un salieta ar ūdeni. Kopējā degšanas platība bija 100m2. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc četrām stundām.

Sestdien, plkst. 17.17, ugunsdzēsēji glābēji devās uz Viesītes novada Elkšņu pagastu, kur dzīvojamajā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg pusotrstāvu dzīvojamās mājas jumts. Tā kā trīs metru attālumā atradās vēl viena māja, tad ugunsdzēsēji glābēji paralēli dzēšanas darbiem arī blakus esošo māju nolēja ar ūdeni, lai novērstu tās aizdegšanos. Kopējā degšanas platība bija 80m2 un dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 20.50. Ugunsgrēka dzēšanā piedalījās Aknīstes, Viesītes, Neretas un Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji.

Aizvadītajās brīvdienās Rundāles novada Svitenes pagastā, Jēkabpilī Lielajā ielā un Engures novada Engures pagastā dūmvados dega sodrēji. Ugunsdzēsēji glābēji atgādina, ka vismaz vienu reizi gadā ir jāveic dūmvadu tīrīšana, lai novērstu sodrēju degšanu. Ieteicams sodrējus tīrīt pirms apkures sezonas sākuma, bet, ja tas nav izdarīts, to var veikt arī apkures sezonas laikā. Netīrītu dūmvadu rezultātā var izcelties ugunsgrēks!

Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Zemgales reģionā

Atstājiet komentāru