2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils novadā reorganizēs trīs bibliotēkas

Jēkabpils novadā reorganizēs trīs bibliotēkas

No 2019.gada 1.februāra, turpinot optimizācijas procesu, Jēkabpils novadā tiks reorganizētas trīs bibliotēkas, lēmusi novada dome.

Novadā ir septiņi pagasti un desmit bibliotēkas - Ābeļu, Dignājas, Dunavas, Kalna, Leimaņu, Rubeņu, Zasas, Mežzemes, Slates un Tadenavas bibliotēkas. Lai efektīvāk pārvaldītu un lietderīgāk izmantotu novada finanšu resursus, dome lēma veikt bibliotēku reorganizācija.

Oktobrī novadā jau slēgta Liepu bibliotēka, bet līdz 31.janvārim izmaiņas piedzīvos vēl trīs iestādes. Mežzemes bibliotēku nolemts pievienot Kalna bibliotēkai, izveidojot kā Kalna bibliotēkas struktūrvienību, savukārt Slates bibliotēka no februāra būs Rubeņu bibliotēkas struktūra. Tadenavas bibliotēka tiks pievienota Dunavas bibliotēkai, izveidojot kā Dunavas bibliotēkas struktūrvienību.

Novadā norāda, ka bibliotēkas ir izglītojošas, informatīvas un kultūras iestādes, taču novadā iedzīvotāju skaits ar katru gadu samazinās.

Jau vēstīts, ka Jēkabpils novadā no 1.oktobra, pievienojot Zasas bibliotēkai, likvidēta Liepu bibliotēka. Tās telpās pēc apvienošanas darbojas grāmatu izsniegšanas punkts. Tāpat arī ziņots, ka līdz šim Jēkabpils novadā bija viens no plašākajiem bibliotēku tīkliem Latvijā - uz apmēram 4500 iedzīvotāju to bija 11.

Attēlā: Jēkabpils novada Tadenavas bibliotēka

Atstājiet komentāru