2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils novadā vannas istabā dega veļas mazgājamā mašīna

Jēkabpils novadā vannas istabā dega veļas mazgājamā mašīna

Ugunsdzēsēji glābēji Zemgalē aizvadījuši mierīgu diennakti. Reģistrēti 5 notikumi. Iecavas novadā apkures ēkā, kas piebūvēta pie dzīvojamās mājas, dega griestu pārsegums 1m2 platībā, bet Jēkabpils novada Brodos daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva vannas istabā dega veļas mazgājamā mašīna 0,5m2 platībā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Tikmēr Rīgā, Čiekurkalna apkaimē, pagājušajā naktī izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kurā dedzis metāla konteiners, ēkas jumts, divas vieglās automašīnas un atkritumi,  informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Plkst.2.19 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Čiekurkalna šķērslīniju Rīgā, kur bija redzami dūmi un liesmas. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka deg metāla konteiners, blakus esošās ēkas jumts, divas vieglās automašīnas un atkritumi 45 kvadrātmetru platībā. Pastāvēja liesmu izplatīšanās draudi. Plkst.5.57 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Neviens cilvēks tajā necieta.

Savukārt Talsu novada Virbu pagastā vakar no rīta ar atklātu liesmu 130 kvadrātmetru platībā dega vienstāva dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, ēkai jau bija iebrucis jumts. Ugunsgrēka ierobežošana un likvidēšana prasīja četras stundas, darbos iesaistījās arī vietējās pašvaldības ugunsdzēsēju formējums.

Aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki dzēsuši arī degošus atkritumus, elektrības vadus, sodrējus trīs ēku dūmvados, veļas mazgājamās mašīnas, vieglo automašīnu, ēkas pārsegumu un citas lietas. Diennakts laikā, no 9.janvāra plkst.6.30 līdz 10.janvāra plkst.6.30, kopumā saņemti 37 izsaukumi - 11 uz ugunsgrēkiem, 11 uz glābšanas darbiem, kā arī 15 maldinājumi, liecina VUGD apkopotā statistika.

Atstājiet komentāru