2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Vecumnieku, Iecavas, Kalnciema un Pļaviņu ugunsdzēsēji glābēji saņem jaunas autocisternas

Vecumnieku, Iecavas, Kalnciema un Pļaviņu ugunsdzēsēji glābēji saņem jaunas autocisternas

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (turpmāk – VUGD) Zemgales reģiona brigādes Iecavas, Kalnciema, Vecumnieku un Pļaviņu posteņa ugunsdzēsēji glābēji no janvāra sākuma izsaukumos dodas ar jaunajām MAN 6x6 specializētajām ugunsdzēsības autocisternām, kuru ūdenstilpnes ietilpība ir 7 tonnas.

Šie automobiļi ir piemēroti tieši lauku teritorijām, jo 6X6 riteņu piedziņa nodrošina labu caurbraucamību. Savukārt 7 tonnu ūdenstilpne ir liels atspaids ugunsdzēsējiem glābējiem teritorijās, kurās ūdens ņemšanas vieta atrodas vairāku kilometru attālumā no notikuma vietas. Tas ļauj apmēram trīs reizes ilgāk veikt dzēšanas darbus bez ūdens uzpildes nekā ar autocisternām, kas šobrīd ir VUGD tehniskā nodrošinājuma pamatā. 

VUGD Zemgales reģiona brigādes komandieris pulkvedis Dainis Bērziņš norāda, ka: „Zemgales reģiona brigādes ugunsdzēsības transportlīdzekļu nodrošinājums ir papildinājies ar ilgi gaidītajām 6x6 piedziņas autocisternām. Jaunie transportlīdzekļi izvietoti Zemgales reģiona brigādes Vecumnieku, Iecavas, Kalnciema un Pļaviņu posteņos. Darbs lauku apvidū ir ļoti sarežģīts jebkuros laikapstākļos. Ceļi nereti ir grūti izbraucami sniega vai dubļu dēļ, ūdens ņemšanas vietas bieži atrodas tālu, tāpēc šīs jaunās autocisternas uzlabos mūsu operativitāti un taktiskās iespējas notikuma vietā!”

Jaunās autocisternas ir aprīkotas ar modernākajām dzēšanas ierīcēm -  šļūtenēm, stobriem, elpošanas aparātiem, motorsūkņiem, dažāda veida kāpnēm un roku rīkiem, kā arī glābšanas aprīkojumu – hidraulisko instrumentu komplektiem darbam ceļu satiksmes negadījumos un citās avārijās.

Vairāku gadu garumā VUGD tiek uzlabots tehniskais nodrošinājums ugunsdzēsības transportlīdzekļu jomā – pēdējo četru gadu laikā iegādātas 95 ugunsdzēsības automašīnas, no kurām VUGD Zemgales reģiona brigāde ir saņēmusi deviņas autocisternas, trīs autokāpnes, divus glābšanas automobiļus un vienu ķīmijas automobili. 

Plašākai informācijai:
Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Zemgales reģionā

Atstājiet komentāru