2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils domes Attīstības un tautsaimniecības komiteju turpmāk vadīs Aivars Kraps

Jēkabpils domes Attīstības un tautsaimniecības komiteju turpmāk vadīs Aivars Kraps

Jēkabpils domes Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēdē ceturtdien kā pēdējais papildu jautājums tika skatīts lēmumu projekts par komitejas vadītāja maiņu.

No amata pienākumiem atteicās līdzšinējais komitejas vadītājs Aigars Nitišs (LZP) un komitejas vadībā tika ievēlēts deputāts Aivars Kraps (GKL).

Sarunā ar Radio1.lv viņš savu lēmumu pamatoja ar lielo aizņemtību tiešajā darbā, piebilstot, ka esot jāizvēlas, kam veltīt vairāk laiku, jo abus pagūt vienlīdz labi izdarīt esot sarežģīti. Aigars Nitišs arī sacīja, ka jau pirms gada bijusi doma, ka komiteju varētu vadīt viņa pašreizējais vietnieks komitejā Mārtiņš Svilis (LRA), taču viņš vēlējies vispirms iegūt pieredzi. Gads esot nostrādāts, daudz izdarīts un viņš varot no šī amata atteikties, nodot stafeti tālāk. Mārtiņam Svilim vispirms esot piedāvāts uzņemties komitejas vadību, bet viņš, redzot, cik tas prasa laiku, arī aizņemtības dēļ biznesā, esot atteicies. Savukārt deputāts un komitejas loceklis Aivars Kraps šobrīd nestrādājot algotu darbu un varot savu laiku veltīt komitejas darbam, turklāt viņam, kā mēra vietniekam Tautsaimniecības jautājumos iepriekšējā sasaukumā, esot pietiekama pieredze šajā jomā.

Aivars Kraps sarunā ar Radio1.lv apstiprināja, ka ar prieku uzņemas komitejas vadību, jo šajā jomā jūtoties zinošs un viņam arī esot pietiekami laika, lai nopietni iedziļinātos jaunajos amata pienākumos. Aivars Kraps arī sacīja, ka viņam esot vairākas radošas idejas, kas realizējamas pilsētas attīstībā.

Aivars Kraps par Jēkabpils pilsētas domes Attīstības un tautsaimniecības komitejas vadītāju tika iecelts ar piecām balsīm par un vienu – atturoties. Balsojumā atturējās deputāte Kristīne Ozola (Nacionālā apvienība), jo uzskata, ka Attīstības un tautsaimniecības komiteju jāvada Jēkabpils domes vietniekam Tautsaimniecības jautājumos Andrim Rutko (Saskaņa). Viņa rosināja lēmumu atlikt un par komitejas vadītāja kandidatūru diskutēt, taču šis ierosinājums netika ņemts vērā.

Jau ziņots, ka Aivars Kraps nesen pameta opozīciju un pievienojās domes koalīcijai, parakstot koalīcijas līgumu. Tāpat arī vēstīts, ka Jēkabpils domes koalīcijas partijas “Saskaņa”, ko pārstāv Jēkabpils mēra vietnieks Andris Rutko un deputāts Andrejs Gavrilovs un partija “Gods kalpot Latvijai”, ko pārstāv deputāts Aivars Kraps, ir noslēgušas sadarbības līgumu par darbošanos komandā pašvaldībā, īstenojot savus solījumus vēlētājiem.

Foto no Radio1.lv arhīva. 2017.gada 21.jūnijs, pirmā šī sasaukuma domes sēde.

Atstājiet komentāru