2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jēkabpils pilsētas privātmāju iedzīvotājiem

Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jēkabpils pilsētas privātmāju iedzīvotājiem

-Kāpēc man kā privātmājas iedzīvotājam jāmaksā par atkritumu izvešanu pilnā apmērā, kaut gan es šķiroju atkritumus un konteiners pie mājas nav pilns?

-Kāpēc man katru gadu jāmaksā par liela atkritumu konteinera izvešanu pie privātmājas, ja dzīvoju viena un man nekad konteiners nepiepildās?

Šādi un līdzīgi jautājumi aizvien biežāk tiek uzdoti SIA “Jēkabpils pakalpojumi” darbiniekiem.

Uzņēmuma atkritumu apsaimniekošanas nozares speciāliste Inita Zaķe skaidro: “Iedzīvotājiem, ierodoties Zemgales ielā 24/1, ir iespēja veikt korekcijas līguma pielikumā un vienoties par nepieciešamo sadzīves atkritumu izvešanas apjomu. Balstoties uz Jēkabpils pilsētas saistošajiem noteikumiem par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jēkabpils pilsētā 7.3. punktu, atkritumi viendzīvokļa vai divdzīvokļu mājā jāizved ne retāk kā vienu reizi mēnesī. SIA “Jēkabpils pakalpojumi” privātmāju iedzīvotājiem piedāvā sadzīves atkritumus savākt, izmantojot atkritumu konteinerus (100, 140, 240 litri) vai marķētus maisus (100 litri). Izvešanas izmaksas konteineriem par 1 m3 -18,72 eiro ar PVN, bet maisam par 1 m3- 22,35 eiro ar PVN”.

Vairums Jēkabpils iedzīvotāju ir novērtējuši SIA “Jēkabpils pakalpojumi” konteineru lietošanu, jo tie ir ērti pārvietojami, viegli iztukšojami un nodrošina higiēnas prasības, turklāt konteinerus uzņēmums iedzīvotājiem, noslēdzot līgumu, piešķir bez maksas. Gadījumā, ja šobrīd klients lieto SIA “Jēkabpils pakalpojumi” konteineri, bet vēlas lietot atkritumu maisu, konteiners ir jāatgriež atkritumu apsaimniekotājam. Ja iedzīvotājs atsakās no konteinera lietošanas, par papildus maksu ir iespēja saņemt marķētus maisus, ierodoties Zemgales ielā 24/1.

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” saka lielu paldies tiem iedzīvotājiem, kas šķiro atkritumus! Šķirot atkritumus ir svarīgi, lai samazinātu to atkritumu daudzumu, kas tiek nogādāts atkritumu poligonos mūžīgai apglabāšanai. Lielākā daļa mūsu radīto atkritumu ir pārstrādājami vēlreiz. Aicinām šķirot atkritumus, jo Jēkabpilī iedzīvotāju ērtībām, ierīkoti vairāk kā 60 dalīto atkritumu savākšanas punkti un 2 atkritumu šķirošanas laukumi, kuros šķirotos atkritumus iespējams izmest par velti.

Vairāk informācijas par atkritumu apsaimniekošanu un šķirošanu Jēkabpilī iespējams uzzināt, zvanot SIA “Jēkabpils pakalpojumi” atkritumu apsaimniekošanas nozares speciālistei Initai Zaķei t.: +371 65237660, vai uzņēmuma mājaslapā www.jekabpils-pakalpojumi.lv

Informāciju sagatavoja:

SIA “Jēkabpils pakalpojumi”

Preses sekretāre

Ieva Gādmane

Atstājiet komentāru