2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils domē parakstīts jauns koalīcijas līgums, Kraps pievienojies koalīcijai

Jēkabpils domē parakstīts jauns koalīcijas līgums, Kraps pievienojies koalīcijai

Piecu Jēkabpils pilsētas domē ievēlēto partiju pārstāvji parakstījuši koalīcijas līgumu par kopīgu darbu pilsētas domē, portālu Radio1.lv informēja Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniece sociālos jautājumos Līga Kļaviņa.

Vienošanos parakstījušie deputāti apņēmušies kopīgi strādāt stabilā, profesionālā un rīcībspējīgā koalīcijā līdz pašreizējā pilsētas domes deputātu sasaukuma pilnvaru termiņa beigām.

Koalīcijas līgumu parakstījuši septiņi no 13 domes deputātiem. Līdzšinējiem sešiem koalīcijas deputātiem - Līgai Kļaviņai (LZS), Raivim Ragainim un Aigaram Nitišam (LZP), Mārtiņam Svilim (LRA), Andrim Rutko un Andrejam Gavrilovam (S) ir pievienojies arī partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" deputāts Aivars Kraps, nodrošinot pašreizējai koalīcijai domē vairākumu.

"Pats nozīmīgākais ir tas, ka koalīcijas līgums, kuru mēs, visi septiņi dokumentu parakstījušie deputāti, esam apņēmušies ievērot līdz pat domes sasaukuma pilnvaru beigām, paredz ne tikai sadarbību un vienotu rīcību Jēkabpils pilsētas attīstības vīzijas nodrošināšanā, bet arī atbildību - turklāt solidāru atbildību – par domē pieņemtajiem lēmumiem," koalīcijas līgumu komentē Kļaviņa.

Radio1.lv sazinājās ar Aivaru Krapu un lūdza komentēt, kāpēc pieņēmis lēmumu pamest opozīciju un strādāt koalīcijā un vai tas darīts, lai saņemtu kādu no amatiem pašvaldībā, piemēram, mēra vietnieka amatu tautsaimniecības jautājumos.

"Nekad neesmu atbalstījis deputātu dalīšanos nometnēs, mūs visus ievēlēja iedzīvotāji un aiz katra no mums ir kā minimums 400 un vairāk vēlētāju balsu, tāpēc uzskatu, ka visiem deputātiem jāstrādā komandā. Esot koalīcijā man ir iespēja strādāt jēkabpiliešu labā, realizējot savas idejas. Runājot par amatiem, koalīcijas līgumu neparakstīju kāda amata dēļ, bet gan, kā jau teicu, lai varētu strādāt un realizēt savas idejas. Tautsaimniecības joma ir tā, kurā man ir pieredze un zināšanas un, kurā es vēlos strādāt. Pašreizējais Tautsaimniecības un attīstības komitejas vadītājs Aigars Nitišs jau vairākkārt ir izteicies, ka vēlas šo amatu atstāt, jo to grūti apvienot ar tiešo darbu. Ja tā notiks un man piedāvās vadīt Tautsaimniecības un attīstības komiteju, es šo pienākumu labprāt uzņemšanos, man ir daudz ideju pašvaldības darba uzlabošanai. Taču par mēra vietnieka krēslu pagaidām saruna nav bijusi," sacīja Aivars Kraps.

Viņš piebilda, ka strādājot koalīcijā būs iniciators sarunām, lai domē visi deputāti strādātu vienā komandā un nebūtu dalīšanās divās nometnēs.

Radio1.lv sazinājās arī ar deputātu Leonīdu Salceviču, kas ir neoficiāls opozīcijas līderis un jautāja viņa viedokli saistībā ar jaunās koalīcijas izveidošanos.

"Aivars Kraps bija deleģēts no opozīcijas vadīt sarunas ar koalīciju par visu deputātu strādāšanu vienotā komandā, koalīcijā. Acīmredzot koalīcija izlēma, ka viņiem pietiek tikai ar vienu deputātu - Aivaru Krapu un nepaplašināja to ar visiem 13 domē ievēlētajiem deputātiem. Manā skatījumā, Aivara Krapa nonākšana koalīcijā ir pozitīvs signāls, es ceru, ka viņš turpinās sarunas par visu deputātu strādāšanu vienotā komandā un veicinās saliedētību pašvaldībā," sacīja Leonīds Salcevičs.

Jau vēstīts, ka politiskā situācija Jēkabpils domē pēdējā laikā nav bijusi mierīga. Tikušas vestas sarunas par varas maiņu, notikusi deputātu maiņa, ticis balsots par opozīcijas ierosinājumu atstādināt no amata Jēkabpils vicemēru tautsaimniecības jautājumos Andrim Rutko.

Sabiedrības uzmanības lokā Jēkabpils nonākusi arī saistībā ar skandālu par nesankcionētiem urbumiem Bebru mikrorajona ielās, kuru mērķis bijis pārbaudīt ieklātās asfalta kārtas atbilstību prasībām.

Foto: jekabpils.lv

Komentāri (0-5/5)

  • Politiķis
    02.07.2018 18:37
    Padomāsim politiski, šis ir pirmais solis varas maiņai. Aivars tiks pie vietnieka krēsla.Esošais vicemērs ar savu biedru pāries opozīcijā,...un vara nomainīta izsakot neuzticību esošajam mēram un tad nu Aivars parādīs, ka tomēr ir uzticīgs opozīcijai. Tā aizkulisēs runā. Ne no šā ne no tā runas nerodas.
  • Vietējais
    02.07.2018 18:37
    Viedoklis:
    Ja tiks pie krēsla - nu tad tiešām tas viss izskatīsies pēc ĻOTI LIELAS sakritības :D

    Pilnīgi noteikti tiks pie kāda krēsla, citādi nebija vērts uzmest opozīciju....Laiks rādīs kādi sudraba graši tiks maksāti...
  • Zinītis
    02.07.2018 18:37
    Sirmovičs iet pensijā ?
  • Viedoklis
    02.07.2018 18:37
    Ja tiks pie krēsla - nu tad tiešām tas viss izskatīsies pēc ĻOTI LIELAS sakritības :D
  • Esssssss
    02.07.2018 18:37
    Lai veicas!

Atstājiet komentāru