2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Ekspluatācijā pieņemta Kena parka estrāde

Šonedēļ ekspluatācijā pieņemta Kena parka pārbūve Vienības ielā 4 un Vienības ielā 4A, Jēkabpilī. Jēkabpils pilsētas Būvvalde izvērtējusi ēkas gatavību ekspluatācijā, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, sniegtajiem atzinumus no institūcijām, kuras izsniegušas tehniskos noteikumus, atbilstību normatīvajiem aktiem būvniecības jomā un būvprojektam un pieņēmusi objektu ekspluatācijā. Būvdarbi veikti par kopējo summu 274444,89 eiro (t.sk autoruzraudzība – 2178, būvuzraudzība 2000, būvprojektēšana – 11737 un būvdarbu veikšana 258529,89). Būvdarbu izpildītājs ir SIA “Erbauer group”, būvuzraugs- SIA “LA KONSULTANTS”. , būvprojekta izstrādātājs – Pilnsabiedrība ”Austrumi PB”.

Projektā veikta Kena parka pārbūve labiekārtojot parka teritoriju, kā arī pārbūvējot esošo skatuvi ar laukumu skatītājiem. Objekta būvdarbu laikā tika veikti estrādes demontāžas darbi, estrādes pamatu liešana, sienu, karkasa uzstādīšana, estrādes jumta un seguma uzstādīšana. Tāpat veikti iekšējie apdares darbi, ārējo elektrotīklu ievilkšana, apgaismojuma uzstādīšana, lietus kanalizācijas ierīkošana. Projekta gaitā labiekārtota parka teritorija, izgatavoti un uzstādīti soli, metāla kulises un afišu stends. Estrādes teritorija nožogota ar atbalsta sienu, uz kuras izveidotas pergolas no metāla konstrukcijām. Izmantotie metāla ažūrie raksti izvēlēti ar atsauci uz neogotiku, ņemot vērā, ka estrādes fonu veido bijusī Kena muiža, kas ir vienīgā neogotikas celtne Jēkabpils pilsētā. Vēl veikta betona bruģakmens seguma izbūve, granīta plākšņu ieklāšana, kā arī dekoratīvo stādījumu izveidošana, zālāja atjaunošana un kokaugu stādīšana. Estrādes būvniecība tika uzsākta šī gada 20.martā un pabeigta 1.augustā.

Jau ziņots, ka šīs nedēļas nogalē atjaunotajā Kena parka estrādē notiks pirmie pasākumi- sestdien, 11. augustā plkst. 17.00, atklājot estrādi, pilsētu ieskandinās “Lustes Jēkabpilī”, savukārt plkst. 20.00 notiks Latvijas Simtgades zaļumballe kopā ar grupām “Apvedceļš” un “Jauda”.

Informāciju sagatavojusi:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa