2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils sociālo dienestu vadīs – Larisa Laizāne

Jēkabpils sociālo dienestu vadīs – Larisa Laizāne

Jēkabpils domes sēdē deputāti šodien vienbalsīgi apstiprināja Larisas Laizānes kandidatūru Jēkabpils Sociālā dienesta vadītājas amatā.

Pēc apstiprināšanas amatā  Larisa Laizāne deputātiem sacīja, ka rūpēsies par mērķtiecīgu finansējuma izlietojumu, visu nepieciešamo procesu nodrošināšanā, sniegto pakalpojumu kvalitāti un sekmīgu deinstitucionalizācijas procesa virzību.

Deputāts Kaspars Ģirģens uzdeva jautājumu, kāda būs jaunās dienesta vadītājas kadru politika, norādot, ka sociālajā dienestā strādā cilvēki amatu savienošanas kārtībā, kuriem pamatdarbs ir citviet. Pēc deputāta domām, strādājot divos darbos, cilvēka darbaspējas un darba kvalitāte krītas. Larisa Laizāne sacīja, ka šobrīd uz šo jautājumu nesniegs atbildi, jo vispirms, pārņemot dienesta vadību jāiepazīstās ar visu darbinieku amata pienākumiem un tad varēs izvērtēt vai ir un kādas nepieciešamas pārmaiņas.

Deputāte Kristīne Ozola, sveicot Larisu Laizāni jaunajā amatā sacīja, ka atbalsta viņas kandidatūru, piebilstot, ka nesen Rīgā piedalījās mācībās saistībā ar deinstitucionalizācijas procesu, kur galvaspilsētas pašvaldība šos uzdevumus deliģējusi nevalstiskajam sektoram. Kristīne Ozola aicināja izvērtēt iespēju arī Jēkabpilī deinstitucionalizācijas procesa realizēšanā iesaistīt nevalstiskās organizācijas.

Līdz šim, vairāk nekā 12 gadus, Larisa Laizāne strādājusi Jēkabpils Sociālajā dienestā par Sociālās palīdzības nodaļas vadītāju, bet sociālajā jomā kopumā nostrādājusi 20 gadus. Ieguvusi ekonomista izglītību Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā, kā arī pabeigusi Sociālā darba un sociālās pedagoģijas augstskolu “Attīstība”, iegūstot profesionālo augstāko izglītību sociālajā darbā.

Jau ziņots, ka 21.jūnija domes sēdē izsludināja atklātu pretendentu konkursu uz Jēkabpils Sociālā dienesta vadītāja amatu, jo līdzšinējais Sociālā dienesta vadītājs Juris Tužikovs no darba aizgāja veselības problēmu dēļ. Viņa prombūtnē dienesta vadītāja pienākumus veica Larisa Laizāne.

Jēkabpils mēra vietniece Sociālajos jautājumos Līga Kļaviņa sacīja, ka Izsludinātajā atklātajā pretendentu konkursā uz Sociālā dienesta vadītāja amatu bija pieteikušies četri pretendenti. Konkursa pretendentu izvērtēšanas komisija, ņemot vērā vērtēšanas kritērijus, kā spēcīgāko pretendenti apstiprināšanai izvirzījusi Larisu Laizāni.