2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jau otro gadu SIA “Jēkabpils pakalpojumi” piedāvā bez maksas izvest rudens lapas

Jau otro gadu SIA “Jēkabpils pakalpojumi” piedāvā bez maksas izvest rudens lapas

2017. gada rudenī atkritumu apsaimniekotājs SIA “Jēkabpils pakalpojumi” pirmo reizi piedāvāja iedzīvotājiem jaunu pakalpojumu- bez maksas izvest rudens lapas un citus dārza, parka atkritumus. Pagājušajā gadā šo pakalpojumu izmantoja vairāk kā 100 iedzīvotāji. Arī šogad, laikā no 3. septembra līdz 1.decembrim, SIA “ Jēkabpils pakalpojumi” piedāvā bez maksas izvest rudens lapas gan no privātpersonu, gan juridisko personu teritorijām Jēkabpils pilsētā.

Lai saņemtu pakalpojumu, iedzīvotājam jādodas uz SIA “Jēkabpils pakalpojumi” ”(Zemgales iela 24/1) un jāiemaksā drošības nauda– 10 eiro par maisu, kura tilpums ir 1m3. Drošības naudu varēs saņemt atpakaļ, kad maiss pēc lietošanas, bez bojājumiem, tiks nodots atkritumu apsaimniekotājam.

• Maisos drīkst mest vecus augus, puķes, zāli, koku lapas, kritušos ābolus, skaidas un sīkus zarus.

• Nedrīkst mest citus atkritumus- plastmasas pudeles, stikla taru, šīferi, akmeņus, būvgružus, zemi, makulatūru, lielgabarīta atkritumus utt.

Maiss jānovieto ērti pieejamā vietā, tā, lai tas neatrastos zem koku zariem, elektrības vadiem, un tam iespējams piekļūt ar smago automašīnu. Kad maiss piepildīts, jāpiesaka tā izvešana, zvanot uz tālruņa numuru 65237660.

Jāņem vērā, ka, izberot maisa saturu, tiek pārbaudīts, vai pie zaļās masas nav piejaukti klāt citi atkritumi. Ja tiks konstatēts šāds fakts, tad šī maisa izvešana nebūs bez maksas– tiks izrakstīts rēķins, pieņemot, ka viss maiss ticis piepildīts ar sadzīves atkritumiem.

Ja maiss nepieciešams turpmākai lietošanai, to var turpināt lietot līdz pat 1. decembrim, kad pakalpojums vairs netiks piedāvāts.

Savāktās koku lapas, novītušās puķes, zāle un sīkie zari kā bioloģiskie atkritumi, tiks nogādāti sadzīves atkritumu poligonā «Dziļā vāda» uz kompostu.

Ja rodas jautājumi, lūdzam zvanīt uzņēmuma atkritumu apsaimniekošanas nozares speciālistei pa tālruni 65237660, vai rakstīt e-pastā jekpak@jekpak.lv

Informāciju sagatavoja:
SIA “Jēkabpils pakalpojumi”
sabiedrisko attiecību speciāliste
Ieva Gādmane