2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī viesojas “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2018” vērtēšanas komisija

Jēkabpilī viesojas “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2018” vērtēšanas komisija

22.novembrī Jēkabpils pilsētas pašvaldību apmeklēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rīkotā konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2018” vērtēšanas komisija, lai arī klātienē noskaidrotu, cik pašvaldība ir ģimenēm draudzīga. “Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir viena no tām, kura pagājušajā gadā nebija starp finālistēm, bet šogad pierādījusi, ka kļūst arvien ģimenēm draudzīgāka.

Prieks redzēt, ka mūsu pērn uzsāktā iniciatīva motivē pašvaldības neapstāties pie sasniegtā, lai kopīgi Latvijā veidotu ģimenēm draudzīgu vidi. Vienlaikus izveidotā vietne www.vietagimenei.lvir ne tikai palīgs vecākiem, bet arī pieredzes apmaiņas platforma, lai pakalpojumus ģimenēm ar bērniem padarītu vēl pieejamākus un daudzveidīgākus,” norāda vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs, VARAM Reģionālās politikas departamenta direktors Raivis Bremšmits.

Vērtēšanā klātienē piedalījās arī VARAM Reģionālās politikas departamenta vecākā eksperte Ilze Vārpiņa, biedrības “Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienība” valdes priekšsēdētājs Leonīds Mucenieks, Pārresoru koordinācijas centra sadarbības platformas “Demogrāfisko lietu centrs” vadītājs Imants Parādnieks, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece reģionālās attīstības jautājumos Ivita Peipiņa un pieaicinātā eksperte – Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītājas vietniece Audra Šauere. Vizītes sākumā pašvaldībā komisija tika iepazīstināta ar Jēkabpils pilsētas prezentāciju, piedaloties Domes priekšsēdētājam Raivim Ragainim, Domes priekšsēdētāja vietniecei sociālos jautājumos Līgai Kļaviņai, Jēkabpils Sociālā dienesta vadītājai Larisai Laizānei un citiem pašvaldības darbiniekiem, kā arī atbildēts uz komisiju interesējošajiem jautājumiem. Vēlāk komisija kopā ar domes vadību apskatīja Jēkabpils Vecpilsētas laukumu un Trešdienas tirgus laukumu, Jēkabpils Vēstures muzeja jaunā gida pavadībā. Savukārt vizītes noslēgumā viesojās Jēkabpils A. Žilinska mūzikas skolā, apmeklējot nesen atklāto komponista A. Žilinska piemiņas istabu un noklausījās mūzikas skolas audzēkņu koncertu.

Jau ziņots, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība VARAM konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2018” līdz ar iedzīvotāju balsojuma un komisijas vērtējuma apkopošanu iekļuva konkursa otrajā kārtā. Kā informē VARAM, starp deviņām finālistēm ir Daugavpils, Jēkabpils un Jūrmalas pilsētas pašvaldība, Alūksnes, Ikšķiles, Olaines, Ozolnieku, Preiļu un Siguldas novada pašvaldība. Konkursa rezultāti svinīgi tiks paziņoti 12.decembrī. Konkurss norisinās jau otro gadu, lai izceltu labākos piemērus un risinājumus, kā pašvaldības rūpējas par ģimenēm. Plašāka informācija vietnē www.vietagimenei.lv.

Informāciju sagatavojusi:

Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Atstājiet komentāru